Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.12.2013
Kültürel Zenginliklerimizi, Gelecek Nesillere Aktaracağız Ve Yaşatacağız


 

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünden Muhteşem Sergi

Trabzon'da, Olgunlaşma Enstitüsü organizesinde geleneksel el sanatları sergisi açıldı. Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçer, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Olgunlaşma Enstitüsü üyesi kadınların yaptığı yöresel ve geleneksel el sanatlarından oluşan serginin açılışını yapan Vali Öz, “Trabzon’un bir kültür ve tarih hazinesi olduğunu belgeleyen eserleri, birikimleri burada görüyoruz. Tabi Trabzon’un birikimleri bir tarafta bunların bugüne yansımış hali bir tarafta. Olgunlaşma Enstitümüz, halk eğitim kurslarımız ve kültür müdürlüğümüzün kursları ve bunun yanında özel olarak çalışan yöresel el sanatlarıyla ilgili üretim ve nesilden nesile aktarma faaliyetini yürüten çalışkan insanlarımız var. Bunların daha kurumsal olarak gelecek nesillere aktarılmasını ve yaşatılmasını istiyoruz. Bununla ilgili belediyemiz, ticaret odamız, esnaf odamız, valiliğimiz ve diğer kurumlarla beraber daha kurumsal yapıyı oluşturmanın altyapısını hep birlikte şekillendireceğiz. Tüm bu sanatların uygulamasını, satışını ve turizmle kültürün birleşimini sağlayacağız. Bu güzel çalışmaları ortaya koyanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılırken, Vali ve eşi sergide yer alan geleneksel ürünleri ilgiyle inceledi. Etkinlik daha sonra düzenlenen defile ile sona erken, Vali Öz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçer’e plaketini sundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1308

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com