Rehber :
   
Özel Eğitim Merkezleri, Anaokulu, Kreşler
Coach English
Özel Nesrin Cirav Anaokulu
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.04.2014
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI


30 Mart yerel seçimlerinin ardından büyükşehir statüsü kazanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanısıra, 18 İlçe Belediye Başkanı ve 50 ilçe meclis üyesi olmak üzere toplam 69 büyükşehir meclis üyesi katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısının yapıldığı bu tarihi ana tanık etmek isteyen çok sayıda gazeteci ve vatandaş da izleyici sıralarında yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yasa gereği en genç üye sıfatı ile Ortahisar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu ve Akçaabat Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Osman Nuri Ekim katip üyeliğine getirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ”Geleceğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza daha iyi bir şehir, daha iyi bir hayat teslim edebilmek için sizlerin omuzlarında sizlerin gayretleri ile 5 yıl süre ile şehrimizi tüm il sınırları ile geliştirmek üzere görev ifa edeceğiz. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte tüm paydaşlarımızla en başta bizlere güç veren halkımızla, STK’larla kamu kurum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla ve derneklerimizle tam bir katılımla ortak akılla birlikte el ele şehrimizi geliştirme gayreti içinde olacağız. Bu düşünce ile herkesi Allah utandırmasın, Allah muvaffak etsin diyorum. Demokrasinin en önemli tezahürü olan bu yerel meclisin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kardeşlik, barış ve demokrasi içerisinde beş yıl geçirdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu, insan sevgisinin ve uygarlığının kenti olduğunu bu yerel mecliste en güzel şekilde yaşadı ve tüm Trabzon’a yaşattı. Demokrasinin en güzel tezahürü icra edildi. Tam bir demokrasi içinde şehrin sahibi ve sakini olarak hizmetler gerçekleştirildi. Tüm Trabzon halkına bu güzel anlayışından ve bu güzel birliktelikten ötürü teşekkürlerimi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Plan ve Bütçe Komisyonuna; Emre Akgün, Muhammet Sait Gürsoy, İsmail Hakkı Küçükali, Mustafa Bayındır ve Cengiz Demir seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Seyfullah Kınalı, Hamit İnan, Hüsnü Akkan, Kenan Bağçiçek ve Osman Nuri Ekim seçildi.

Ulaşım Komisyonuna; Emin Bilgin, Muzaffer Bayraktar, Zeki Sarıalioğlu, Yılmaz Yavuz ve Hüseyin Kalaycı seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Mehmet İrfan Coşkun, Hasan Tonya, Melike Turhan, Adem Kılıç ve Ali Bayram Tanrıverdi seçildi.

14.04.2014 Pazartesi Günü öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci meclis toplantısında ise


Meclis, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin norm kadrosu, Büyükşehir belediye birimlerinin oluşturulması, TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün norm kadrosu, TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün birimlerinin oluşturulması, TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014-2016 yılı bütçe tasarısı, Ortahisar Belediyesi 2014-2016 yılı bütçe tasarısı ve gelir tarifesinin 41. Maddesi ile ilgili gündem maddeleri ile toplandı.

Yapılan toplantıda TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014-2016 yılı bütçe tasarısı maddeleri tek tek isim okunarak kabul edildi. Buna göre TİSKİ’nin 2014 yılı bütçesi 72 milyon 963 bin TL olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca Büyükşehir ve TİSKİ’nin teşkilat şeması da karara bağlandı. 
Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi tatil ayının Ağustos ayı olması oy birliği ile kabul edildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı başkanlığında gerçekleştirdiği 3’cü oturumunda çeşitli birlik ve komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı. 
Buna göre, 
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine, Ahmet Refik Yıldız, Ahmet Arslantürk, Havva Gümüş, Mehmet Karaoğlu, Türkay Güdü,
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği üyeliklerine, Salih Yavuz, Zeki Sarıalioğlu, Mehmet Öztürk, Hasan Tonya, Ali Bayram Tanrıverdi,
Tarihi Kentler Birliği üyeliğine, Ufuk Hoş, Hüseyin Dereli, Ahmet Salih Birincioğlu, 
Sağlıklı Kentler Birliği üyeliklerine, Eyüp Yavuz, Hüseyin Azizoğlu
Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği üyeliklerine, Hüseyin Kalaycı, Hüseyin Dereli, Yılmaz Yavuz, Hüseyin Azizoğlu, Muzaffer Bayraktar, Ahmet Refik Yıldız, Ahmet Salih Birincioğlu, Osman Nuri Ekim, Ahmet Arslantürk, Fatih Yılmaz, 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliklerine, Mehmet Karaoğlu, Türkay Güdü

Toplam Okunma Sayısı : 5172

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com