Rehber :
   
Enerji Ürünleri & Tarım Makinaları
Özsöz Ticaret
Can Makina & Jeneratör
Vatan Jeneratör
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.05.2014
Trabzon Sağlık İçin Yürüdü


Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını "Türkiye'de Sağlıklı Yaşam ve Hareket" yılı olarak kabul etmesinin ardından tüm ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. Sahil yürüyüş yolunda yapılan etkinliğe TBMM Sağlık, Spor ve Sosyal işler Komisyon Başkanı, Adana Milletvekili ve aynı zamanda Eski Sağlık Müsteşarı olan Prof. Dr Necdet Ünüvar, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Gençlik Spor İl Müdür Cemalettin Yazıcı, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayasofya müze altından başlayan sağlıklı yaşam yürüyüşü Beşirli'nin sonuna gidilip dönülmesi ile son buldu.

Yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, "Spor kenti Trabzon'da herkesi yürüyüşe bekliyoruz " diyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Böyle güzel bir organizasyona bizleri sağlıklı yaşam yürüyüşünde bir araya getiren Sayın Bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Trabzon'un Türkiye çapında bir farkı var. Sporda ve sağlıklı yaşamda ülkenin zirve kentlerinden birsidir. İşte bu estetik yürüyüş yolunun şehrimize kazandırılması da bunun bir göstergesidir. 5625 metre uzunluğu ile tartan pist tarzında üstü kauçuk döşeli ve aynı zamanda bir bulvar kenti olan Trabzon'umuzun sahilinde insanlarımızın huzur içinde, ferah bir şekilde her gün burada sağlık yaşam yürüyüşü yapmalarını istiyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün bildirmesine göre her gün 5 bin metre yürüyüş %40 oranında kalp ve damar hastalıklarından insanları korumaktadır. O yüzden hep beraber genci ile yaşlısı ile obeziteden korunalım, sigara ve içki içmeyelim ve mutlaka günde 5 bin metre yürüyelim. Sağlıklı ve güzel yürüyüş günlerinde her sabah bütün Trabzon'umuzu bekliyoruz. Katılımcılara şükranlarımı ifade ediyorum. İyi sağlıklı yürüyüşlerde bir araya gelelim istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sahil yürüyüş yolunu çok beğendiğini belirten TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar," Spor kenti Trabzon'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Günümüzün en önemli sağlık sorunları şişmanlık, şeker hastalığı ve kalp hastalığıdır. Bunu önlemenin en önemli en kolay ve en faydalı yolu da adım atmaktır. Günde en az 10 bin adım atarak biz daha sağlıklı olabiliriz. Değerli arkadaşlarımla birlikte burada olmaktan gerçekten çok mutluluk duyuyorum. Bugün belki burada sembolik bir yürüyüş yapacağız ama halkımızın daha uzun ve konforlu hayata sahip olmaları açısında hem de sağlık maliyetlerini düşürme açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çok da güzel bir yürüyüş parkuru var. Sayın Belediye Başkanımıza böyle bir yürüyüş yolunu şehre kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Spor konusunda Trabzon halkının duyarlı olduğunu ifade eden Vali Öz, "Bütün Trabzon 7 den 77 ye bugün burada güzel bahar sabahına deniz kenarında bu güzel piste yürüyüş yapıyoruz. Bunun sürekli hale gelmesi önemli, her gün yapılır hale gelmesi önemli. Sabah ve akşam saatlerinde sahilden geçtiğimiz zaman Trabzon halkının bu konuda duyarlı olduğunu spor konusunda ciddi bir alışkanlığın ve alt yapını olduğunu görüyoruz. Bunu daha da yaygınlaştırmak için bugün yürüyoruz. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyor ve sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, "Sağlık Bakanlığımız 2014 yılını 'Türkiye Sağlıklı yaşam ve hareket yılı' olarak kabul etmiştir. Bu anlamda bizde her ayın son pazar gününü 81 ilimizle birlikte yürüyüşle geçiriyoruz. Bu ayki yürüyüşümüzü belediyelerle birlikte yürüyoruz olarak temamızı belirledik. Belediye çalışanlarımızla birlikte vatandaşlarımıza birlikte farkındalık oluşturmak için bu programı yapıyoruz. Bilindiği üzere günümüzün en büyük sağlık sorunları arasında obezite, tansiyon ve kalp hastalıkları bulunmakta. Bunların risk faktörü içerisinde fiziksel hareketsizlik ön planda bulunmaktadır. Bu anlamda yapılan bu yürüyüşlerle ve aktivitelerle toplumda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımıza yürümek için fırsatlar yaratmalarını istiyoruz. Böylece günde 50 bin adım orta derecede bir fiziksel aktivite için yeterli olacaktır. Sağlıklı kalmak ve hastalıklardan korunmak için bu yürüyüş önemlidir. Aktivitemize destek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yürüyüşün sonunda katılımcılara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından şemsiye ve elma ikramı yapıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 5434

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com