Rehber :
   
Klima ve Soğutma Sanayi
Olgun Klima
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.05.2014
Engelli Bireylerimizin Eğitim Ve Öğretimlerini Yapabilmesi


Engelliler Haftasında Engelli Dernekleri Valiliği Ziyaret Etti
 
     Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Trabzon’da Engellilere hizmet veren dernekler ile Trabzon Rehabilitasyon Aile danışma Merkezi’nden hizmet alan engelliler Trabzon Valiliğini ziyaret etti.  Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin Trabzon Valiliği B Toplantı salonunda engelli derneklerinin temsilcilerini ve engelli vatandaşları ağırladı. 

     Toplantıya Trabzon Umuda Destek Derneği, Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği ,Anadolu Görme Engeller Derneği, Genç Engelliler Derneği, Trabzon Böbrek Nakli ve diyaliz Hastaları Derneği , Altı Nokta Görme Engelliler Derneği,Trabzon Körler Vakfı ve Aile ve sosyal Politikalar Spor Kulübü katıldı.

      Engellilik konusunda toplumda duyarlılığın ve dayanışmanın artırılmasının önemine değinen Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin “Engelliler haftası dolayısıyla sizleri ağırlamaktan ve birlikte olmaktan  dolayı onur duyuyorum. Engellilik her insanın kaderi olabilir. Bir gün herkes engelli olabilir. Bu nedenle engelli olan gençlerimizin çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini yapabilmesi, hayata hazırlanması ve toplumda hak ettiği yeri alması çok önemli. Devlet olarak bizimde esasında yapmamız gereken şey bu duyarlılığın, hassasiyetin  artırılması yönündedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik  son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ mızın gerçekleştirdiği pek çok düzenlemeler oldu. Engelli vatandaşlarımız  maddi ve manevi yönden destekleniyor. Ama burada arzu ettiğimiz temel şey işin maddi boyutundan ziyade toplumda  hassasiyetin artması, dayanışmanın kardeşliğin oluşturulmasıdır. Bugün Sivil Toplum Örgütleri olarak  buraya gelmeniz bir farkındalığın oluşmasında önemli bir aşamadır “şeklinde konuştu.
 
      Toplantı sonrasında Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ,Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Atletizm ve Masa tenisi Şampiyonasında altın,gümüş ve bronz madalyalar alan Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü Trabzon Şubesinin üyelerini başarılarından dolayı tebrik etti.

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 5622

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com