Rehber :
   
Spor Merkezleri
Tode Spor Merkezi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.05.2014
Trabzon'u Hep Birlikte Oluşturacağız


Vali Öz, Sürmene’den, Köprübaşı’na, Beşköy’den, Limonsuyu ve Sultan Murat Yaylasına Kadar Uzanan Havzada İncelemelerde Bulundu
 
            İlk olarak Sürmene İlçesine ziyarette bulunan Vali Öz, Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ü ziyaret ederek hayırlı olsun dedi. Vali Öz’e İl Jandarma Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Milli Eğitim Müdürü eşlik etti. Ziyarette Sürmene ilçesinde yürütülen kamu yatırımları ele alınırken, belediye başkanı Üstün Vali Öz’e meşhur Sürmene bıçağı hediye etti.
 
            Ardından Köprübaşı ilçesine hareket eden Vali, burada vatandaşla kucaklaştı, bir çay ocağında oturarak onlarla sohbet edip, dertleşti.
 
            Köprübaşı belediyesine ziyarette bulunan Vali Öz, başkan Ahmet Tekke ile görüşmesi sırasında “Köprübaşı önemli siyasetçiler, devlet adamları yetiştirmiş bir ilçemiz. Bu durum bu ilçemizin geçmişte önemli bir birikiminin olduğunu gösteriyor. Sürmene, Köprübaşı, Beşköy, Of, Çaykara, Uzungöl, Sultan Murat  havzası çok bereketli alanlardır. Bu bölgede neler yapılmış, neler yapılması gerekiyor yerinde görmek istedik. Tabi bu bölgede nüfus az ve bu yüzden de üretim çok zayıf. Zorla da buraya nüfus getirmemiz mümkün değil. Ancak turizmi bu havzaya yayabilirsek çok daha olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Çünkü Uzungöl ve çevresi bu yükü taşıyamıyor. Yol çalışmalarında zor çalışmalar yapılarak önemli mesafeler alındı.  Yapılan yolun asfaltlanması da tamamlanacak. Ulaşım her şeyin temeli. Ulaşım imkânları iyi olduğunda belli imkânlar da kendiliğinden açılıyor. Bu bölgeden olup ta emekli olanlar Ankara’da, İstanbul’da yaşamamalıdır. Buralara gelip ömürlerini bu güzel coğrafyada geçirmeleri lazım” dedi
 
             EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİDİR.
 
            Beraberindekilerle Beşköy ilçesine giden vali Öz, buradaki bir okulda incelemelerde bulunup sınıfları gezdi. Okul Müdürü ve öğretmenlerden bilgi alarak, öğrencilere çeşitli sorular yöneltti. Öğrencilerden arzuladığı cevapları alamayan vali öğretmenlere öğrencilerle daha çok ilgilenmelerini, kitap okumaya teşvik etmelerini istedi. Devlet olarak, millet olarak en önemli görevimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimidir. Bundan asla taviz vermeyeceğiz dedi.  
                                                                                        
 
           AFETLERİ ERKEN UNUTMAYALIM.
 
           Beşköy Mahallesinde daha önce meydana gelen sel felaketi sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına yaptırılan parkta mahalle sakinleri ile sohbet eden vali.’’Yaşanan afetleri erken unutan bir milletiz. Oysa bu afetleri unutmayarak bunlardan ders almalıyız. Beşköy’de hayatını kaybeden vatandaşlarıma rahmet diliyorum’’ dedi.
 
 
         DEVLET HER ZAMAN GÜÇLÜDÜR. ZAMANI GELİNCE GEREĞİNİ YAPAR.
 
            Köprübaşı Belediyesi ziyareti esnasında yaylalardaki kaçak yapılaşma ile ilgili bir soruya karşılık vali ‘’Devletin gözünde yaylalarda, meralarda hiçbir zaman yapı yoktur. Eğer buralarda yapı varsa kaçaktır. Bu durum eskiden beri gelen bir durum. Zamanı gelince devlet gereğini yapar.Orman Kanunu’na uygun olarak bu alanların kullanılması için bazı imkanlar tanındı.Halkımız bu imkanlardan istifade edip,uzun süreli kiralama yöntemi ile mevzuata ve ön görülen plan,proje çerçevesinde bina yapabilir.Bundan sonra kontrollere önem vereceğiz’’dedi.
 
             Köprübaşı ilçesinde yürütülen çalışmalar hakkında başkan Tekke’den bilgi alan Vali, beraberindekilerle Limonsuyu ve Sultan Murat Yaylalarına hareket etti. Yol üzerinde bulunan Arpalı Mahallesine de uğrayan vali tarihi cami yi gezip muhtardan mahallesi hakkında bilgi aldı. Burada muhtarın ikram ettiği ayranı içen vali organik ürünlere eğilmemiz gerektiğini söyledi.
 
            Limonsuyu ve Sultan Murat yaylalarında vatandaşlarla sohbet eden Vali Öz, Cuma Namazının ardından Sultan Murat Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerin ruhu için dua okudu.
 
  Program çerçevesinde Çaykara Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali, Kaymakam Musa Üçgül’dan brifing aldı.
 
            Vali, “Çaykarada kamu kurumlarımızın genel anlamda bir sorunu yok. Yatırımlarımız da iyi gidiyor. İlçe Emniyet Amirliğimizin yeni binası yapılıyor. Çok sıkıntılı bir kamu alanımız yok. Anaokulu binamızın inşaatı devam ediyor. Uzungöl ve Çaykara’daki okullarımızın restorasyonu tamamlanınca orada da belli bir standardı yakalamış olacağız. Kamu kurumlarımızın ihtiyaçları açısından çok büyük bir sıkıntımız yok. Karayollarımızın bölünmüş yolla ilgili çalışmaları devam ediyor. Burası önemli bir turizm güzergahı olduğu için bu çalışmalar tamamlandığında daha güzel olacak. solaklı Vadisiyle ilgili DSİ ve Orman bölgenin çalışmaları devam ediyor. Sultan Murat Yaylasındaki çalışmalarımız da yarıya geldi. O da tamamlanırsa diğer yaylalarla beraber topyekun bir hareketlilik sağlanmış olur. Karaçam yolu devam ediyor.
 
            Uzungöl ve diğer yaylalardaki yapılaşmayı kontrol altında tutacağız. Uzugölde ilgili kurumlarla görüşerek önümüzdeki günlerde sıkı bir denetim yapacağız. İyi bir heyet oluşturup oradaki konaklama tesisleri, hizmet mekanlarını, lokanta, cafeterya, pastane, büfe gibi alanlarda sağlık, hijyen, gıda maddelerinin genel bir denetimini ve aynı zamanda etiketlendirme ve fiyatlandırmasını yapacağız. Turizm sezonu başlamasıyla beraber yapılacak olan denetimlerde kurallara uymayanlara ceza yaptırımı uygulayacağız. Geniş bir ekiple orada iyi bir tarama yapıp kurallara uymayanlara ceza uygulamaları yapacağız. Diğerlerine de yol gösterme gibi çalışmalar yapacağız. Herkes hizmeti düzenli ve temiz vermelidir. Çünkü turizm bu bölge için çok önemlidir. Ev pansiyonculuğu gibi uygulamalarla da turizme yönelik çalışmalar yapabiliriz. Uzungöl ve Trabzon genelindeki turizm kapasitesini mevcut otel kapasiteleriyle çözmemiz mümkün değil, yeni konaklama yerlerine ihtiyacımız var. Bu şekilde turizm çok uzun vadeli olmaz” dedi.
 
            Buradan Çaykara belediyesine geçen Vali, belediye başkanı Hanefi Tok’tan ilçedeki hizmetler hakkında bilgi aldı. Vali Öz, “Çaykara ilçemiz önemli bir ilçemiz, önemli devlet adamları yetiştirmiş bir ilçemiz. Türk kültürünü yaşayan ve yaşatan bir ilçemiz. Turizmde en önemli merkezlerden birisi. Devletimiz kamu yatırımları açısından önemli yatırımlar yapıyor. tabi büyükşehir olgusundan sonra belediyelerimizin yükü arttı. Bu ziyaretlerimizin bir amacı da görevine yeni seçilen başkanlarımıza hayırlı olsun demek istedik. Kamu yatırımlarıyla, yerel hizmetlerle, turizmle, ticaretle ve ilçelerimizin genel değerleriyle altyapısını tamamlamış ve kalkınmış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
            Vali son olarak ilçedeki anaokulunu, Of İrfanlı İlkokul inşaatını   ve diğer yapılan hizmetleri yerinde inceleyerek Trabzon’a hareket etti.
 
 
 
 
 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 5667

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com