Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.05.2009
Gümrükçüoğlu'nun 5 günlük Ankara programı sonuç verdi


Gümrükçüoğlu'nun 5 günlük Ankara programı sonuç verdi


3 PROTOKOL İMZALANDI

       Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi arasında Zağnos Vadisi'nin kalan kısmı ile Tabakhane Vadisi'nin sahile kadar olan kısmının dönüşüm kapsamında düzenlemesi ve Bahçecik yolunun Atapark bağlantılı olarak yapılması konusunda protokol imzalanırken Ayasofya Müzesi'nin çevresinin kamulaştırılması konusundan Başbakanlık onayı alındı. Ayrıca Erdoğdu yolunu projesinin yapılması ve 2 Tanjant olarak bilinen Kanuni Bulvarı'nın karayolları ağına alınması konusunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan garanti verdi. Geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren Ankara'da bulunan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'a eli dolu olarak geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nda Trabzon'un devam eden projeleri konusunda görüşmelerde bulunan Gümrükçüoğlu TOKİ Başkanı ile birlikte ortak yürütülecek 3 proje konusunda protokol imzaladı.

       Buna göre Zağnos Vadisi'nde devam eden dönüşüm projesinin sahile kadar sürdürülmesi, Tabakhane Vadisi'ndeki dönüşüm projesinin kadınlar pazarını da içine alacak biçimde yapılması ve Atapark ile Bahçecik arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan yolun yapılması konusunda anlaşmaya varıldı ve protokol imzalandı. Ayrıca Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi konusunda projelendirme çalışmalarına başlanması konusunda da görüş birliğine varıldı.

       Gümrükçüoğlu'nun Ankara'daki ziyaret programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğü ve destek aldığı belirtildi.

       Ankara'daki ziyaret programını değerlendiren Gümrükçüoğlu hedeflerine ulaşarak Trabzon'a döneceklerini kaydederek, "Trabzon'un hak ettiklerinin şehrimize kazandırılması için önemli ziyaretler yaptık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Bu projeler konusunda kendisine bilgi arz ettim, destek istedim. Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'a büyük ilgisi var. Bunu bir kez daha gördüm. Projeler konusunda elinden geleni yapacağını söyledi ve Trabzonlulara benim aracılığım ile selamlarını iletmemi istedi. Çok kısa zaman içerisinde Trabzon'a geleceğini söyledi. Hayata geçirecek projeler konusunda kendisinin üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Erdoğdu yolunun genişletilmesi projesinin hazırlanması ve 2 Tanjant olarak bilinen Kanuni Bulvarı'nın karayollarına alınması konusunda bizlere destek vereceğini kaydetti. Bizde tüm bunlardan büyük bir mutluluk duyduk" dedi.

       TOKİ ili imzaladıkları 3 ayrı protokolün çok önemli olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "Zağnos Vadisi'nde halen devam eden dönüşüm projesi sahile kadar inecek. Ayrıca Tabakhane deki dönüşüm projesine ek olarak kadınlar halini de içine alacak bir şekilde bu projeyi hayata geçireceğiz. Ayrıca Atapark ile Bahçecik Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak yolun TOKİ tarafından yapılması konusunda protokol imzalandı. Ayasofya Müzesi'nin çevresinin düzenlemesi konusunda Başbakanlık olurunu aldık. Sonuçta Ankara'da istediğimizi alarak dönüyoruz" ifadelerine yer verdi.

       Gümrükçüoğlu ayrıca Ayasofya, İtfaiye ve tünelin doğu çıkışında yeni kavşak düzenlemeleri yapılması konusunda Karayolları ile yapılan görüşmelerde önemli mesafenin alındığını kaydetti.

12 Mayıs 2009 Salı
Toplam Okunma Sayısı : 2106

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com