Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.05.2009
Yaş Çay Fiyatı Açıklandı,Tartışmalar Başladı,Kim Haklı ?


2009 Ürünü yaş çay fiyatı Tarım ve Köy İşler Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklandı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine çay üreticiler bekledikleri fiyatı alamadı. Yine her zaman olduğu gibi fiyatla ilgili tartışmalar başladı. Üretici birilikler verilen fiyattan memnun olmadıklarını dile getiriyorlar.Şimdi fındıktan sonra çay üreticisi de mağdur duruma düştü. Artık bölgenin ana geçim kaynakları olan fındık ve çay,ana olmaktan çıktı tam anlamıyla yara oldu. Ne yapacak üretici.? Fındık gibi yakama da yakamaz..Bir zamanlar olduğu gibi denize de dökemez..Parasız da olunmaz..Mecbur.’’mecbureni  söyleyecek…

EN ÇOK MERAK EDİLEN :.

Aslında çay ile ilgili çok merak elden konu var da !!İlk merak edilen şey : Bir küçük bardak çay: en düşük fiyat 75.0 kuruş. Bir kilo yaş çay : en yüksek: 90.5 kuruş..Bu çelişki nasıl oluyor..Kahveci mi daha çok üretici mi daha çok kazanıyor.? Ya da ikisi de kazanıyor. Veya  ikisi de kazanmıyor. Bu durumda kim kazanıyor.. Bir de ‘’Kaçak çay önlemeli’’ diye bağıranlar..Niye fiyat açıklandığı zaman ortalarda görünmüyorlar.. Hele hele mecliste olanlar..

EN ÇOK İSTENİLEN..

Çay ve Fındığın bölge ile her türlü tanıtım araçlarından kaldırılması..Çünkü üretene hep zarar veren turizme de zarar vermesin..

VE İLK TEPKİLER..

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ise daha önce oda olarak yaptıkları eğerlendirmelerde, yaş çay fiyatına 1,20 lira fiyat isteğinde bulunduklarını anımsatarak, ''Çay üreticisinin girdilerinde geçen yıla göre yüzde 35'in üzerinde artış oldu. Ancak, verilen fiyat çok düşük. Kabul edilebilir bir rakam değil. Bu fiyat üreticiyi mağdur edecektir'' dedi.

ÇAY ÜRETİCİLERİNDEN PROTESTO-
    
 Yaş çay fiyatının açıklanmasının ardından, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde toplanan Çay Üreticileri Dayanışma Derneği üyesi bir grup, kendilerinin hazırladığı bir hasta sedyesi üzerine bir kök çay bitkisini koyarak, çıkışta Bakan Eker'e vermek istediler. Ancak, polislerin müdahalesiyle bu kişiler uzaklaştırıldı.

HADİ HAYIRLISI… (Turgut ÖZDEMİR)

 

Toplam Okunma Sayısı : 1897

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com