Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.05.2009
Ekmek Yakında Trabzon’daki Market Ve Fırınlarda Satılmaya Başlanacak…


Trabzon Ticaret Borsası tarafından sürdürülen Fındıklı Ekmek Kampanyası’na destek Ankara’dan geldi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası yeni bir ekmek çeşidi olan fındıklı ekmeği piyasaya Sunmaya başladı. Ekonomik ve sağlıklı oluşu ile tüketicinin beğenisini kazanan Halk Ekmek, yeni çeşidi fındıklı ekmek ile sofralara bir kez daha sağlık ve enerji getiriyor.Fındıklı Ekmeği düzenlediği basın toplantısı ile tanıtan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, yaklaşık bir yıldır fındıklı ekmek üzerinde çalıştıklarını belirterek, fındıklı ekmeğin 200 gram olarak 60 kuruştan piyasaya sunulduğunu söyledi.200 gram ekmekte yaklaşık 40 gram fındık bulunduğunu belirten Ali İlkbahar, ekmeğin sağlık için yararlı olduğunu belirtti.

Fındığın özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdür İlkbahar, “Fındık ülkemizde kuruyemiş malzemesi olarak bulunuyor. Oysaki büyüme ve gelişme çağındaki çocuklara son derece yararlı” diye konuştu.

Fındıklı ekmeğin okullarda beslenme saatlerinde tüketilebileceğini belirten Ali İlkbahar, okullara yönelik tanıtım yapacaklarını da kaydetti.
Halk Ekmek Fabrikası olarak ürettikleri ürünlerin insan sağlığı için önemli olduğunu belirten Ali İlkbahar,
“Ürünlerimizin hemen hemen tamamı insan sağlığını ön plana alan ürünler. Hastalıkları önlüyorlar veya tıbbi ekmek gibi hastalığı tedavi ediyorlar” dedi.

Fındıklı ekmeği enerji kaynağı olarak nitelendiren Ali İlkbahar, ilk etapta 2 bin 500 adet fındıklı ekmek üreteceklerini, talebe göre üretim miktarının 5 -10 bin adete çıkarabileceklerini söyledi.

 

SAĞLIĞA FAYDALARI

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlker Durak’ın projesini hayata geçirdiklerini belirten Ali İlkbahar, ekmeğin bilimsel yönüne de vurgu yaptı. Slayt gösterisi ile fındığın sağlığa faydalarından söz eden Prof. Dr. İlker Durak da, kalp ve damar hastalıkları ile kanser başta olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında sağlıksız beslenmenin önemli olduğunu belirtti.

Fındığın sağlık açısından son derece yararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlker Durak, “Fındık vücuda güç ve enerji verir. Kalp ve damar sağlığı açısından yararlıdır. Vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir” diye konuştu.

Fındığın tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. İlker Durak, besin gücü artırılmış ekmeklerin koruyucu hekimlik görevi gördüğünü söyledi.

Fındıkta bulunan vitamin ve minerallerin sağlık açısından çok yararlı olduğunu belirten Prof. Dr. İlker Durak, “Fındıkta bulunan yağlar, protein, karbonhidrat, E vitamini başta olmak üzere vitaminler ve mineraller insan beslenmesi ve sağlığı açısından son derece yararlıdır. Fındık beslenme ve sağlık açısından büyük önem taşıyan selenyum, krom, bakır, demir ve çinko bakımından da zengindir” diye konuştu.

 

-TRABZON’DA AĞ GENİŞLİYOR

Öte yandan TTB tarafından yaklaşık 15 gün önce başlatılan Fındıklı Ekmek Kampanyası genişletilerek sürdürülüyor. 10 turistik yemekli işletmesinde tanıtım amaçlı tüketime sunulan fındıklı ekmek, yakında büyük marketler ile belirli merkezlerdeki fırınlarda satışa sunulacak.

Daha sonra ise farklı fırınlarda fındıklı ekmek üretime geçilmesi planlanıyor.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2395

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com