Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.05.2009
TBMM Başkanı Toptan İle Bakan Özak, Etkinlikler Kapsamında Düzenlenen Kokteyle Katıldı


Üniversitesi'nin (KTÜ) 54. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kokteyle katıldı.

Trabzonspor Kulübü'nü ziyaretinin ardından KTÜ Sahil Tesisleri'ndeki kokteyle beraberindeki Trabzon Valisi Nuri Okutan ile gelen Toptan'ı, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen karşıladı.      Bir süre sohbet eden Toptan ve beraberindekilere daha sonra kokteyle katılan Devlet Bakanı Özak da eşlik etti. Kokteylde yaklaşık 10 dakika kalan Özak daha sonra tesislerden ayrıldı.  Köksal Toptan ise kokteyl sonunda tesislerden ayrılarak, Trabzon Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, küreselleşen dünyada, rakiplerinin artık başka şehirlerdeki emsalleri değil, dünyanın bir ucundaki emsalleri olduğunu bilerek, kendine küresel düzeyde rol tanımlayan bir gençlik hedeflediklerini söyledi.  Bakan Özak, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) kuruluşunun 54. yıl dönümü dolayısıyla, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, KTÜ'nün 54 yılının birçok başarılarla dolu olduğunu belirtti.  Üniversitenin ilk yıllarındaki öğrencilerden biri olduğunu ifade eden Özak, ''Öğretimin ilk yıllarında buradaydık, barakalarda okumuştuk. O barakalarda yetişen arkadaşlarımız yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılara imza attılar. Yurt dışında gerek işveren, gerekse çalışan olarak çok güzel başarılara imza atan KTÜ mezunları var'' dedi.   Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin her zaman Türkiye'nin gururu olduğunu kaydeden Bakan Özak, KTÜ'nün tarihinin, incelenmesi gereken bir başarı öyküsü olduğunu ifade etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, KTÜ'nün 1821 akademik ve 1600 idari personeli, 38 bine ulaşan öğrencisi ve 130 bini aşan mezunu ile Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu kaydederek, ''Köklü geçmişi, oturmuş gelenekleri, 46 yıllık eğitim öğretim deneyimi, altyapısı, mükemmel kampüsü ve nitelikli eğitim öğretim ve araştırma kadrosuyla KTÜ bir ekoldür'' dedi.

Avrupa'da Yüksek Öğretim Reformu olarak nitelendirilen Bologna ve Lizbon süreçlerinin iyi anlaşılması ve uygulamaları konusunda tüm akademik birimlerde önemli çalışmalar başlatıldığını belirten Özen, ''Avrupa yeterlilikler çerçevesi kapsamında öngörülen program yeterliliklerinin tanımlanması ve bunlara uygun olarak ders müfredatlarının gözden geçirilme ve güncellenme çalışmaları başlatılmıştır. Bu bağlamda 58 lisans, 73 yüksek lisans ve 43 doktora düzeyinin öğretim çıktıları hazırlanmış ve yeterlilik çerçevesi tanımlanmıştır'' şeklinde konuştu.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1832

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com