Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.05.2009
Günay, ''Üretim Planlamasında Belli Bir Denge Tutturmalıyız’’


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hiç bir vitamin hapı kullanmadığını belirterek, ''Fındığı kendi nefsimde denemiş bir insan olarak söylüyorum; Fındık, gerçekten müthiş bir enerji ve sağlık kaynağıdır'' dedi.

 

Bakan Günay, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, bir süre önce Giresun'a geldiğinde bazı sözler verdiklerini ifade ederek, ''Onları hayata geçirme konusunda kararlılığımız sürüyor'' diye konuştu.

 

Yörenin geçim kaynağı olan fındığı ''düşe kalka bir noktaya taşıdıklarını'', yükselen fiyatların şu anda makul seviyede olduğunu, bunu gelecek yıl daha karlı bir seviyeye getirmeye çalışacakları kaydeden Günay, ''Üretim planlamasında belli bir denge tutturmalıyız. Fındığı belki ulusal biçimde desteklememiz gereken bir ürün olarak tescil etmemiz gerekiyor. Doğrudan doğruya fındık ülkeye döviz getiren, ülkeye yük olmayan özel bir ürün. Hem iç piyasada tüketimi artırmamız lazım'' dedi.

 

Hiç bir vitamin hapı kullanmadığını dile getiren Günay, ''Fındığı kendi nefsimde denemiş bir insan olarak söylüyorum; Fındık gerçekten müthiş bir enerji ve sağlık kaynağıdır. 70 milyonluk bir ülkeyiz. Büyük bir pazarız ama fındık yeterince iç piyasada tüketilmiyor. Dışarıda yeni pazarlar bulmamız lazım. Fındık konusunda gelecek yıllarda biraz daha rahata ereceğiz inşallah'' diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1853

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com