Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2009
ALİ KEMAL DENİZCİ'DEN GEÇMİŞTEN NOTLAR, GELECEĞE ÖNERİLER...


-Hakiki doğuş Kıbrıs Barış Kupası'ndaki takımları yenmemizin eseridir.
-Büyük paralara rağmen terk edip gidemedim.
-Kolbastı Faroz’un efsane oyunudur.
-Biz de çok değerli hocalar var.
-Trabzonspor’daTrabzonlu futbolcu kalmadı.
 

   Trabzonspor’un doğuşunda yer alan efsane futbolcularımızla söyleşilerimiz devam ediyor. Konuğumuz, Trabzonspor’la özdeşleşmiş ve halen Genç Milli Takımlar teknik direktörlüğü görevini yürüten Ali Kemal Denizci.. 

TSFUTBOL:Trabzonspor’un doğuşunu birde sizden dinleyebilir miyiz..
DENİZCİ:Trabzonspor’un doğuşunda bana göre 2.ligde oynanan PTT maçının kaybedilmesinin büyük önemi vardır. Bu maç kaybedilmemiş olsa idi, Trabzonspor aynı yanlışların peşinde olacaktı. Birde maddi imkânsızlıkları Trabzonspor’un doğuşunu getirdi.. Trabzonspor’un şampiyonlukları kazanmasında Kıbrıs Barış Harekatı Kupası’nın da önemli rolü vardır. Trabzonspor 1. Lig şampiyonluğunu averajla kaybetmiş ve ardından bu kupaya katılmıştır.Ve burada İstanbul takımlarına kafa tutuş başlamıştır. O şampiyonluk bize bir güven aşılamıştır. Sade futbolcu için değil hayat içinde güven çok önemlidir. Güvenle her şey başarılır. Trabzonspor içinde güvenle bunları yakalanmıştır. 

TSFUTBOL:Trabzonspor ruhu ne anlam taşıyor sizce..
DENİZCİ:Aslında o ruh insanın yapısında olan bir ruh. Karadeniz insanında sıcak bir dil yapısı ile Trabzon ekibi daha farklı bir konuma getirdi. Trabzon küçük bir kent herkes birbirini tanıdığı karakter yapısından bu yana geldiğimizden dolayı bu bizim için bir avantaj olmuştur. O parasızlık dönemlerimizde bana Fenebahçe’ye 2 milyon hepsi peşin müthiş bir para verdikleri için ben imzayı atamadım. Takımımı terk edip gidemedim. Önümde para, buna ihtiyacım var ama gidemedim.Sonra zorunlu gittim. Çünkü Trabzon’unda o paraya ihtiyacı vardı. Birde futbolcu arkadaşlarımla sürekli bir aradaydık. Hep futbol ve takımı konuşuyorduk. Böyle bir takımın tabii ki avantajları olacak.

TSFUTBOL:Birde siz Farozlusunuz, son günlerde sizin kolbastınız gündemde, değişik yorumlar yapılıyor. Bu konuda neler söylersiniz.
DENİZCİ:Kolbastı şudur budur. O zaman ki ekipte kolbastı oynardı. O zaman ki Yalıspor, İdmanocağı maçları yapılacağı zamanda kolbastı oynanırdı. Sonra Faroz düğünlerinde oynandı. Ben çocukluğumda bunu biliyordum. Sonradan soruşturdum. Hakikaten Faroz’un bir efsane oyunudur. Nedense daha sonra millet bunun üstüne gitmeye başladı. Artık bizlerinde çocukları olunca Trabzon’a getirdiğim zaman Faroz’a geliyordu. Baktım oyunu oynamaya başladı. Oradan hemen bunu kapıyorlar. Böyle böyle bu olay gündeme geldi.

TSFUTBOL:Trabzon’dan teknik adam çıkmıyor mu, böyle bir şey var mı, bu konuya bakışınız nedir ?
DENİZCİ:Her yerde Trabzonlu hocalar müthiş şekilde birbirini destekliyor. Ben hayatta Trabzonspor’un benim için bir şey yaptığını görmedim. Öyle bir ortamda olduğumu hiç görmedim. Şu anda genç milli takımın teknik direktörlüğünü yapıyorum ve şunu her zaman diyorum. Ben mecbur kalmadıkça bu işi bırakmayacağım. Oynadığımız futbolda ortadaysa bizde şöyle bir ortam var. Kim yönetecek. Söz sahibi 2-3 kişi.. Biz de çok değerli hocalar var. O değerleri de bizim insanlar bilsin yeter.

TSFUTBOL:Trabzonspor’un ve taraftarın Trabzonlu oyuncuya bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz..? 
DENİZCİ:Trabzonspor’da Trabzonlu futbolcu kalmadı. Ama lütfen dışarıdan gelen bir futbolcuya verilen toleransı kendi çocuklarına da duyursunlar. Onları bağrına basmaya çalışsınlar. Çünkü Trabzon ruhu elden gidiyor. Trabzonlu birini sahada alkışlayamayacaklar. Oysa Trabzonlu oyuncuların olduğu bir kadronun zevki daha başkadır. Geçmişte böyle olmuştu. Çünkü o kadro kendi evlatlarıydı. Yarın şampiyonluk gelse o zevki alamayacaklar .Şu anda liglerde oynayan Trabzonlu futbolcular var. İlk planda buraya layık olacak futbolcuları önce buraya toplamalıdırlar. İkincisi de Trabzonspor’a Ahmet, Mehmet değil araştırma yapıp Trabzon’a yararlı yerli yabancı nokta transfer yapmaktır. Trabzon yapısını hiçbir yerde görmedim. Bu taraftar Trabzon’un arkasında olduğu müddetçe Trabzon’un sırtı yere gelmez. 
31.05.2009

Kaynak:
www.tsfutbol.com 

Toplam Okunma Sayısı : 1979

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com