Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2009
KTÜ’lü Öğrencilerden Anlamlı Bağış


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3’ncü sınıf öğrencileri Yusuf Terzi, Dilek Sakınç, Hadise Kibar, Veysel Topal, Neslihan Coşkun, Uğur Şahin ve Özlem Yağmur’dan oluşan Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında oluşturulan “Pet Şişelerin Geri Dönüşümü” projesinde toplanan pet şişelerden elde edilen gelir Yetişme Çağındaki Çocuklar Derneği’ne verildi.

        

“Umut dolu bir gelecek için geri dönüşüm” sloganıyla yola çıkan bir grup öğrenci, Eğitim Fakültesi’ndeki yurtlardan ve blok dersliklerden pet şişeler 1 ay boyunca hummalı bir çalışmayla toplandı.  Elleriyle sıkıştırılan pet şişeler daha sonra Yetişme Çağındaki Çocuklar Derneği’ne ulaştırıldı. Buradan toplanan paraları derneğe bağışlayan öğrencilere Dernek Başkanı Nuray Usta tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. KTÜ Orman Fakültesi eski dekan yardımcısı Prof.Dr. Hülya Kalaycıoğlu’nun da büyük destekleriyle 3 kutuya düşen 300 kişilik yurtta özverili bir çalışma ortamı gerçekleştiren 7 arkadaş, amaçlarının toplanan atıkların yararlı olabilecek bir yerde değerlendirilmesini istediklerini belirterek “ Önceleri topladığımız pet şişeleri hurdacıya vermek istedik ama olmadı. Sonra bir yerde değerlendirilsin dedik ve Yetişme Çağındaki Çocuklar Derneği’ne ulaştık. Onlarda sağolsunlar bizimle ilgilendiler. Bir ay gibi kısa bir sürede elimizden gelen buydu. Umarız topladığımız ücret kendilerine faydalı olur” diye konuştular.


Yetişme Çağındaki Çocuklar Derneği Başkanı Nuray Usta da öğrencilerin bu duyarlı davranışları karşısında mutluluk duyduğunu kaydederek, “ Biz o bölgelerde atık kağıt topluyorduk. Öğrencilerimiz bağış yapmak için bizi tercih ettiler bizlerde kendilerini teşekkür belgesiyle onurlandırdık. Gelecek senelerde kendilerine daha iyi organize olabilmek için şimdiden çağrıda bulunuyorum. Ayrıca, Söğütlü Belediyesi’nden pet şişe, evsel atık ve atık kağıtlar için ayrıştırılmış konteynırların belli bölgelere konulmasını talep ediyoruz. 2011 Gençlik Olimpiyatlarının yapılacağı ilimiz ve beldemizde yaşanılabilir bir Söğütlü için sayın başkanımızdan özellikle ricada bulunuyoruz” diye konuştu.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1867

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com