Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.06.2009
Vali Okutan Araklı ve Of'ta İncelemelerde Bulundu


Trabzon Valisi Nuri Okutan, Araklı ve Of ilçelerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Araklı Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Okutan, Kaymakam Avni Kula’dan ilçe hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Araklı Belediye Başkanlığı’na geçen Vali Okutan, Başkan Recep Çebi ile bir süre sohbet ettikten sonra bu yıl ikincisi düzenlenen Araklı Günleri etkinliklerine katıldı. 3 gün sürecek olan organizasyonun açılışına Vali Okutan’ın yanı sıra Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Recep Çebi, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve çok sayıda davetli katıldı.
Araklı ilçesinin artık kabuğunu kırdığını ifade eden Vali Okutan, “Araklı Trabzonumuzun yüz akı bir ilçe olmuştur.” dedi. Araklı Kaymakamı Avni Kula’yı yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı takdirname ile ödüllendiren Vali Okutan, eşi Demet Okutan ile birlikte açık lise öğrencilerinin sergilediği tiyatro oyununu ilgiyle izledi.
Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği serginin açılışını birlikte gerçekleştiren Vali Okutan ve eşi Demet Okutan, Ana Kız Okuldayız Kampanyası çerçevesinde kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdiler. Daha sonra Araklı sokaklarında gezip halkın arasına giren ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Okutan, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Araklı’da ki incelemelerinin ardından Of ilçesine geçen Vali Okutan, Of Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen törenle ‘Oku Kitabını Al Altınını’ projesi çerçevesinde 25 öğrenciye altın taktı. Daha sonra Of Kaymakamlığı’nca yürütülen ‘Her Öğrenciye Çalışma Masası’ projesi kapsamında 681 öğrenciye çalışma masaları dağıtıldı. Çalışma masalarını yapan ustalarını da unutmayan Vali Okutan, ustalara da çeşitli hediyeler verdikten sonra okuma yazama kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.
Vali Nuri Okutan burada yaptığı konuşmada; eğitimle ilgili projelerin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okumanın insanın kendisini keşfetmek olduğunu söyledi. Doğrunun tek olduğunu ve buna ulaşmanın yolunun da okumadan geçtiğini dile getiren Vali Okutan, “Bu aydınlanma faaliyetine katılmaya herkesi davet ediyorum. Gerçek kalkınmaya ulaşmak için de okuma ile ilgili projeleri canı gönülden destekliyorum.”dedi.
            İlçede yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Of kaymakamı Tuncay Sonel’i takdirname ile ödüllendiren Vali Okutan, bir kıraathanede oturduktan sonra kıraathanenin kütüphanesinden kitap alıp okudu. Kitap okuduktan sonra kıraathanenin kütüphanesine kitap hediye eden ve kitap değiş tokuşu yapan Vali Okutan, daha sonra ilçeden ayrıldı.    

 

Toplam Okunma Sayısı : 2390

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com