Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.06.2009
Kriz Varsa Çare de Var, Eve Kapanma Pazara Çık


Trabzon'da ‘Kriz Varsa Çare de Var, Eve Kapanma Pazara Çık’ adlı kampanya çerçevesinde Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çarşıya çıkarak alışveriş yaptı.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Okutan, ‘Eve Kapanma Pazara Çık’ kampanyasının Türkiye'de iç pazarı canlandırmaya yönelik, tüketici ile üreticiyi buluşturan, ülke ekonomisini kalkındırmayı amaçlayan sosyal bir proje olduğunu söyledi.
Tüketim ve üretimdeki daralmaya bağlı olarak işsizlik sorununun da büyüdüğünü kaydeden Vali Okutan, “Bunun için alınacak tedbirlerin başında tüketimin canlandırılması gelmektedir. Bu krizi atlatmamızı sağlayacak en önemli unsur milli gelirimizin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan, hane halkı harcamalarını canlı tutmaktır. Üretime ve tüketime açık genç nüfusu ile Türkiye bu anlamda şanslıdır. Bu seferki fedakarlığın adı, üreterek ve tüketerek ekonomiye can vermektir. Bizim burada halkımıza davet ettiğimiz en önemli şey ‘Eve Kapanma Pazara Çık’ sloganıdır. Halkımıza alışveriş yapın, yani herkes gücü nispetinde, geliri oranında alış-veriş yapsın diyoruz” dedi.
Vali Okutan, bunun tüketim çılgınlığı olmadığının da altını çizerek şöyle konuştu:
“Bunu derken, kesinlikle halkımızı bir tüketim çılgınlığına davet etmiyoruz. Amacımız, bu kritik zamanlarda parayı elinde tutmak yerine, bir şekilde ekonomiye katmak ve bu şekilde piyasaların hareketlenmesini sağlamaktır. Kriz döneminde uygulanan ÖTV ve KDV indirimleri tüketici açısından bir fırsat olmuştur.”
Trabzonluları kampanyaya destek vermeye davet eden Vali Okutan, kampanyanın hayırlı olmasını diledi.

Vali Okutan ve beraberindekiler daha sonra Uzun Sokak'ta esnafı ziyaret ederek alış-veriş yaptı. Bir mağazadan kravat satın alan Vali Okutan, kravatı Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 2323

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com