Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.06.2009
Trabzon 2011 Olimpiyatları için toplantı yapıldı.



Trabzon 2011 Olimpiyatları için toplantı yapıldı.
Başkan Gümrükçüoğlu, "Azmimiz ve hevesimiz büyük"


       Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 2011 Trabzon EYOF Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Uluslararası Organizasyon Komitesi Türkiye Başkanı Mehmet Atalay, Türkiye Olimpiyat Başkanı Togay Bayatlı, Yurt-Kur Trabzon Bölge Müdürü Münir Özkurt, Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Jozef Lima, Komite üyesi Predrag Manojloviç ve komite üyeleri katıldı.

       Toplantının açılışında konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Bu organizasyonu almanın kolay olmadığını belirterek, "Trabzon 5 şehirle yarışarak bu olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile ilgili olarak bu 4. Toplantımız. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının Trabzon'da yapılmasının Trabzon'a her alanda katkı sağlayacaktır. Bu konu ile ilgili olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve birçok Sivil toplum örgütleri çok heyecanlılar. Geçen hafta açıklanan Teşvik paketinde Trabzon güzel teşvikler almıştır. Bu da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Trabzonspor'u da bu organizasyonun içine soktuk. Çünkü Trabzonspor dünya çapında bir markadır. Onlar da bu görevi almaktan kaçınmadılar.Yurtlar için 30 dönümlük bir arazinin iznini Bakanlar Kurulundan aldık. İmzasını atarak, yurtlar sorununu bu hafta çözeceğiz. Önümüzdeki günlerde de Trabzonlu iş adamları ile özel bir toplantı yapmayı planlıyoruz. İş adamlarımız da bize destek verecektir." dedi.

       Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, "Trabzon Belediyesi olarak bu oyunlara ev sahibi olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu toplantı için şehrimize gelen tüm misafirlere hoş geldiniz diyorum. Trabzon bir spor kentidir. Biz de belediye olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Bunun için azmimiz ve hevesimiz büyük. Bu oyunları şehrimize ve ülkemize yakışır şekilde organize edeceğiz. Bu konuda Sayın Bakanımız Özak'ın da çok büyük katkısı vardır. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

       Avrupa Gençlik Olimpiyatları Koordinasyon Komite Başkanı Jofez Lima ise Trabzon'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek" Buraya geldiğimde kendimi kabine toplantısına gelmiş gibi hissettim. Bundan da büyük mutluluk duydum. Çünkü bu Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına verdiği önemi gösterir. Bizim buraya gelmemizin amacı çalışmalarınızı görmek ve tecrübelerimizi size aktarmaktı. Gelişmelerden çok memnun olduk. Önümüzde 20019 Avrupa Gençlik Olimpiyatı Norveç'te yapılacak. Bununla birlikte güzel bir tecrübe edinilebilir. Trabzon bize bu Olimpiyatları yapabileceği güvenini verdi. Artık daha sık görüşeceğiz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2356

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com