Rehber :
   
Mutfak, Banyo Mobilyaları
İtaly Mutfak Banyo
Saray Yapı Mimarlık
Favori Mutfak & Banyo
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.06.2009
Başkan M. Suat Hacısalihoğlu


Başkan M. Suat Hacısalihoğlu: Ürdün Den ABD’ye Ye Kotasız Ve Gümrüksüz Satıştan Trabzonlu Firmalarımızda Yararlanabilir

Ürdünlü iş adamları heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dış ticareti geliştirmek için yabancı ülkelerle yapılan ikili görüşmelere devam edileceğini belirtti. TTSO’yu ziyaret eden Ürdünlü iş adamları ile kurulan bağlantıyı devam ettireceklerini belirterek bu ülkeye Trabzonlu iş adamları ile ticari bir ziyaret gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu.

ÜRDÜN’DEN ABD’YE KOTASIZ VE GÜMRÜKSÜZ SATIŞTAN TRABZONLU FİRMALARIMIZDA YARARLANABİLİR

Ürdün’ün Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ne gümrüksüz ve kotasız satış olanağından Trabzonlu firmalarında yararlanması için bu ziyaretin yararlı olacağını vurguladı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Ürdün’de başta müteahhitlik sektörü olmak üzere son dönemlerde Türk özel sektörünün yoğun faaliyetleri olduğunu ifade etti.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un ekonomik potansiyeli ve imkanları hakkında bilgi verdiği Ürdünlü heyet Trabzon ile çalışmak istediğinde olduklarını bildirdiler.

Altı milyon nüfuslu Ürdün’den Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye gümrüksüz ve kotasız satış yapıldığına işaret edildi. Ürdünlü iş adamları, Türk firmalarının bu fırsattan yararlanmak için Ürdün’de yatırım yaptıklarını anımsattılar.

Ürdün’ün önümüzdeki dönem inşaat sektörüne 50 Milyar Dolar yatırım planladığını belirterek, Türk Müteahhitlik sektörünün bu yatırımlardan pay alabileceğini vurguladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 5 YILDA 50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Türk Firma Gama’nın 1 milyar dolarlık bir inşaat yatırımını üstlendiğini ifade ederek, önümüzdeki 5 yılı kapsayan bu yatırımlardan Trabzon ve bölgesindeki girişimcilerin yararlanabileceğini ilettiler. Çeşitli alanlarda ortaklık, mal tedariki ve işbirliği yapılabileceğini vurguladılar.

Özel eğitim sektörünün güçlü olduğu ifade edilen Ürdün’de, 1000’in üzerinde özel okul bulunduğunu ilettiler. Bunların 450’sinin başkent Amman’da bulunduğunu belirterek, bu konuda da işbirliği yapılabileceğini vurguladı.
Ürdün’ün turizm alanında da güçlü olduğunu belirterek, her yıl yaklaşık kendi nüfusu oranında 6 milyon turist geldiği ifade edildi.

Karşılıklı bağların koparılmaması gerektiğini belirterek, Trabzonlu iş adamlarının Ürdün’ü ziyaret etmesini istediler.

7 MİLYAR DOLAR TİCARET HEDEFLENDİ

Karadeniz Genç İş Adamları (KARGİD) Başkanı Ahmet yaşar Altuntaş, toplantıda yaptığı açıklamada, TUSKON’un organize ettiği ve 11 ülkenin katıldığı dünya iş adamları toplantısında 7 Milyar dolar ticaret hedeflenmiş olduğunu söyledi.

KARGİD olarak TUSKON toplantısına katıldıklarını belirten Altuntaş, program kapsamında, Türkiye’ye gelen yabancı ülkelerin farklı illerde de konuk edildiğini belirtti. Bu amaçla, Ürdün İş Adamları heyetinin Trabzon’da ağırlandığını, Trabzon ticaret ve Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi’nde bir dize görüşme ve incelemelerde bulunulduğunu aktardı.

İki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin de görüşüldüğü ziyaret, kentin tanıtımının yapıldığı belgeselin izlenmesi ile son buldu

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2546

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com