Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.06.2009
İhalelerde Zaman ve Para Kaybını Önlemek İçin Bilgimizi Artıralım...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, iş adamlarına yaptığı çağrıda, yeni düzenlemeler getirilen kamu ihale kanunundaki değişiklikleri iyi öğrenerek, gerek zaman gerekse ekonomik kayba uğramamalarını istedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, oda üyeleri arasında ortalama 1000’i aşkın üyelerini ilgilendiren kamu ihaleleri konusunda sürekli şikayet aldıklarını söyledi. Bu şikayetleri değerlendirerek, yaşanmakta olan sorunları asgariye indirmek için bir konferans düzenlediklerini vurguladı.

Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi ile Odanın işbirliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme konferansı’nda, “Kamu İhale Kanunu’nda ki Son Değişikliklerin üyelerine birinci elden aktarıldığını iletti.

Oda üyelerinin büyük ilgi gösterdiği Konferansı, Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanı Oğuz çalık tarafından yapıldı. Çalık, herkesin yönetmenlikler ve genel tebliği okumasını tavsiye ettiğini söyledi.

Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanı Oğuz Çalık, 5812 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun hazırlanışı itibariyle çok tecrübeli bir kanun tasarısı olduğunu bildirdi.
   
     Kanun kapsamında yapılan değişikleri sıralayan Çalık, şunları kaydetti: ;

     ''2006 yılından itibaren devam eden bir çalışmanın ürünüdür bu kanun. Ancak bunu 2008 yılının sonunda çıkarabildik. Dolayısıyla bizim için kanun çıkarken bilinmedik veya yeniden tartışması gereken bir şey yoktu. 5812 sayılı kanun hazırlanışı itibariyle çok tecrübeli bir kanun tasarısı. Bizim açımızdan faydası zararından fazla bir değişikliktir. Dolayısıyla memleketimiz için hem orta hem de uzun dönemde faydalı sonuçlar getireceğine inanıyoruz.''
     Çalık, 2006 yılında sürdürülen Avrupa Birliği müzakerelerinde kamu alanında zor zamanlardan geçildiğini ifade ederek, ''Bazı uyumsuzluklar vardı ve bunların düzeltilmesi gerekiyordu. Hem idarelerimizin hem de kamu ihalelerine girmek isteyen, kamuyla çalışmak isteyen prensipli iş adamlarımızın bir şikayet sistemi vardı. Artık bu bir düzene koyuldu. Hem idareleri hem de ihaleye katılmak isteyenleri mağdur etmeyen bir sistem'' dedi.
 
YAKLAŞIK MALİYETİ DİKKATE ALMAYIN

   
Konferansın soru-cevap bölümünde ise dinleyiciler, ihalelerde maliyet hesabının yüzde 50-60 altında tekliflerin verildiği ve bu tekliflerin kabul edilmesi konusunda görüş istendi.

Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanı Oğuz Çalık, ihalelerde belirtilen yaklaşık maliyet hesabının teklif verenler tarafından dikkate alınmaması gerektiğini önerdi.

Türkiye’nin yaklaşık maliyet hesabını beceremediğini söyleyen Çalık, “Sadece ülkemiz değil, dünya henüz yaklaşık maliyet hesabını çözemedi.”dedi.

Kamu İhale Kanunu’ndaki Son Değişiklikler için tıklayınız

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3031

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com