Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.06.2009
Türk Boks Tarihinin Efsane İsmi Trabzon'da


Türk Boks Tarihinin Efsane İsmi Trabzon’da

Trabzon Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Boks Turnuvası'nda Türk boks tarihinin efsane ismi 64 yaşındaki Cemal Kamacı, Avrupa Şampiyonu Trabzonlu boksör Bülent Ulusoy ile gösteri maçı yaptı

Türk Boks Tarihinin Efsane İsmi Trabzon’da

 
Trabzon Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Boks Turnuvası'nda Türk boks tarihinin efsane ismi 64 yaşındaki Cemal Kamacı, Avrupa Şampiyonu Trabzonlu boksör Bülent Ulusoy ile gösteri maçı yaptı.
Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Estonya, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, İran ve Yunanistan'dan boksörlerin katılımıyla yapılan turnuvanın son gününde final müsabakaları gerçekleştirildi. 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki final müsabakaları öncesinde Avrupa şampiyonu ilk Türk boksör olarak tarihe geçen Cemal Kamacı, Avrupa Şampiyonu Trabzonlu boksör Bülent Ulusoy ile yaptığı gösteri maçı için uzun yıllar sonra yeniden ringe çıktı. Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve çok sayıdaki kişinin izlediği karşılaşma nefesleri kesti. Yaptığı hareketlerle uzun süre ayakta alkışlanan Cemal Kamacı, kendinden yaşça oldukça küçük olan Avrupa Şampiyonu Bülent Ulusoy'u zaman zaman zor durumlara düşürdü. İlerlemiş yaşına rağmen bokstan kopmadığını attığı yumruklarla gösteren Cemal Kamacı, seyircinin ilgisi karşısında duygulu anlar yaşadı.
Karşılaşmayı izleyenler arasında yer alan Trabzon Valisi Nuri Okutan, gençliğinde ringlerde izlediği Cemal Kamacı ile bir arada bulunmaktan ve kendisini ringde görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Cemal Kamacı örnek bir insan. İnşallah yeni nesil sporcularımız bu örnek insanların arkasından yürüyecekler ve Trabzon çok önemli boksörler çıkartacaktır" dedi.
Trabzonlu olan ancak yaşamını Sakarya'da sürdüren Cemal Kamacı ise, boksu bırakalı çok uzun zaman olduğunu söyledi. Ringlere veda etmesine rağmen spordan kopmadığını ve her sabah düzenli olarak antrenman yaptığını dile getiren Kamacı, "64 yaşındayım ve her sabah düzenli olarak antrenmanlarımı yapıyorum. Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizin içinizden bir insanım. Avrupa'da birçok ülke gezdim. Amerika'ya çok gittim. Oralarda hep Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Trabzon'u temsil ettim. Her zamanda bununla gurur duydum" diye konuştu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, turnuvanın anısına Cemal Kamacı'ya plaket verdi. Trabzon'da doğan ve spora İstanbul'da futbolla başlayan Cemal Kamacı, ayağının kırılması üzerine futbola veda etti ve boks yapmaya başladı. 1962 yılında Milli Takıma seçilen Kamacı, Balkan ikincisi oldu. Daha sonra profesyonel olan Cemal Kamacı, 1972 yılında Avrupa Şampiyonu Fransız Roger Zami'yi İstanbul'da yenerek 63.5 kiloda Avrupa Profesyonel Boks Şampiyonu oldu. 1973 yılında unvanını kaybeden Kamacı, 1975 yılında İspanyol Gomez Fouz'u yenerek bir kez daha şampiyonluk unvanını geri aldı. Avrupa Şampiyonu ilk Türk boksör olan Kamacı, 1976 yılında yaptığı jübile ile boksu bıraktı.

Toplam Okunma Sayısı : 2935

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com