Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.06.2009
İlçeyi Yılda Yaklaşık 250 Bin Yerli Ve Yabancı Turist Ziyaret Ediyor


Türkiye'nin en önemli turizm alanlarından Sümela Manastırı ile onlarca tarihi eseri barından Maçka ilçesi, yılda yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

 Sadece Doğu Karadeniz Bölgesi'nin değil Türkiye'nin de en önemli tarih, doğa ve yayla turizmi merkezlerinden olan ve son yıllarda farklı turizm hareketliliklerinin yaşandığı Trabzon'un Maçka ilçesi, turizm cazibe merkezi olmak istiyor. maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, yaptığı açıklamada, ormanları, yaylaları, dereleri, tarihi eserleri, florası ile Maçka'nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başladığını vurguladı. Sümela Manastırı'nın bulunduğu Maçka ilçesinde, Vazelon ve Kuştul manastırları ile birçok irili ufaklı tarihi eserin, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretinde önemli paya sahip olduğunu belirten Genç, ''Maçka, tüm bu özellikleri ile her geçen gün turizm hareketliliğinde daha fazla pay alıyor'' dedi.     

BİRBİRİNDEN FARKLI ÇOK SAYIDA TURİZM ETKİNLİĞİ     

Maçka ilçesinin, sadece yaz turizmi değil, 4 mevsim turizm yapılan yer olmak istediğini ifade eden Genç, şöyle devam etti:   ''Tarihi eserlerin yanında kış sporları için, kayak turizmi için Çakırgöl'de tesis yapılacak. Bu, bölgenin turizm hareketini katlayacak. Ayrıca, doğa yürüyüşleri, ilçenin florası, rafting yapma imkanı, yamaç paraşütü gibi çok farklı turizm etkinliği ilçemizde mevcut. Dünyada Maçka gibi birçok özelliği bir arada bulunduran alanlar yok denecek kadar az.''  Genç, ilçede yapımı devam eden fizik tedavi merkezi ile sağlık alanında da ilçeye turistlerin gelebileceğini dile getirdi.     

DAVOS OLMA İDDİASI DEVAM EDİYOR     

 Maçka'yı Davos yapma düşüncelerinin her geçen gün kuvvetlendiğini anımsatan Genç, şöyle konuştu:      ''Biz küçük bir dağ kasabası olan Davos'un dünyadaki turizm konumunu biliyoruz. Davos'ta olmayan çok sayıda özellik Maçka'da var. Bu bizim onlardan farklılığımız. İlçemizin tek eksiği kongre ve toplantıların yapılacağı alanların sayısının az olması. Trabzon, kongre ve fuarlar kenti olmak istiyor. İlçemizde yapılacak olan toplantı salonları ile kongre merkezi hedefinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacaktır. Böyle merkezler yapıldığı zaman bölgede yapılacak olan toplantıların büyük bölümü niçin Maçka'da yapılmasın.''

İlçe genelinde 600 yatak kapasiteye sahip tesislerin bulunduğunu hatırlatan Genç, şunları ifade etti:      ''İlçemizi her yıl ortalama 250 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu ziyaretler daha çok günübirlik olarak gerçekleşiyor. Bizim amacımız, günübirlik ziyaretleri kalıcı yapabilmek. Bunun için de birçok yatırımcının tesis yapmak için başvuruları var. Yeni tesisler de yapılıyor. Çakırgöl Kayak Merkezi yapıldığı takdirde ilçemizde konaklama çok uzun süreli olarak çözülmüş olacak.''

Toplam Okunma Sayısı : 2033

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com