Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.06.2009
Sanatın Tüm Renkleri Biraraya Geldi


Trabzon Sanatevi’nin, Trabzon’da bir ilki gerçekleştirdiği ve on sanat derneğinin katılımıyla renklendirdiği 1.Sanat Günleri 13 Haziran günü yapılan etkinliklerle sona erdi.

 

Trabzon Sanatevi, kültür ve sanat şehri Trabzon’a yakışır bir mekan oldu. Konumu itibarıyla Trabzon’da bir ilk olan Trabzon Sanatevi, kendisi gibi bir ilk’e de imza atarak 05-13 Haziran tarihleri arasında 9 gün süren ve on sanat derneğinin birlikte hareket ettiği 1. Sanat Günlerini’ni gerçekleştirmiş oldu.

1.Sanat Günlerinin son gününde Karadeniz Plastik Sanatlar Derneğinin, sanatevi bahçesinde gençlerle yaptığı resim atölye çalışması gün boyunca sürdü.

Öğlen saatlerinde Karadeniz Yazarlar Birliğinin gerçekleştirdiği ve şair Mehmet Kartal’ın katıldığı bir söyleşi ve ardından imza günü yapıldı.

Sonrasında sırayı Karikatürcüler Derneği aldı. Trabzon Temsilcisi Adnan Taç’ın “Karikatür Sanatı ve Siyasi Liderler” konulu söyleşisinde keyif dolu, renkli dakikalar yaşandı. Siyaset adamı ve karikatür ilişkisinde geçmişte ve günümüzde yaşanan gelişmeler anlatıldı. Ve izleyenlerle karşılıklı söyleşildi. Söyleşi ardından geçmişten günümüze mizah dergilerine kapak olan siyasi liderlerin gösterildiği saydam gösterisi yapıldı. İzleyenler mizah dergilerinin kapaklarında yer alan siyasileri izlerken kendilerini gülmekten alamadılar.

Günün ilerleyen saatlerinde Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneğinden Mustafa Reşat Sümerkan’ın “Resimsi Yüzeyler” Fahri Gümüştekin’in “Gölgeler Karanlıkta Özgürdür” konulu fotoğraf saydam gösterisi sanatseverlerce beğeni ile izlendi.

Günün san programı Karadeniz Yazarlar Birliği’nin gerçekleştirdiği şiir dinletisiyle son buldu. 

Program sonunda kapanış konuşmasını yapan Trabzon Sanatevi dönem başkanı Kenan Atalay, tüm katılımcı derneklere teşekkür ederek bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Trabzon Sanatevi olarak, gelecek yıllarda sanat günlerinin kapsamını daha da genişleterek önce Trabzon geneline, sonra da ulusala taşımayı hedeflediklerini söyledi

 

 

 

 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1858

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com