Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.06.2009
Vatandaşlar Sıra Beklerken Müzik Dinliyorlar


“Müzik ruhun gıdasıdır” özdeyişi gerçek oldu. Torul Kaymakamlığına derdini, sıkıntısını anlatmaya gelen vatandaşlar sıra beklerken müzik dinliyorlar.


Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, “Derdini, sıkıntısını anlatmaya gelen vatandaşlarımız sinirli, stresli, tepkili olabiliyorlar. Sıra beklerken müzik dinleyerek kısmen rahatlıyorlar” dedi.


Gürçam, yaptığı açıklamada, devletin kapısının her zaman vatandaşa hizmet yeri olduğunu bildirerek, “Onlara en iyi şekilde hizmet etmek biz kamu görevlilerinin en önde gelen hizmet anlayışıdır. Bizler yedi gün, yirmi dört saat  vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu anlamda göreve geldiğim günden itibaren her zaman şeffaf bir hizmet anlayışını ön planda tutum. Kaymakamlık konağına jeneratör alarak elektriğin kesilmesi anında vatandaşa olan hizmetin aksamamasını sağladık. Engelli vatandaşlarımız için asansör yaparak onlara da götüreceğiz hizmetin önündeki engeli kaldırdık. Engelli hizmet noktası oluşturarak kendilerine daha kolay hizmet ulaşmasını sağladık. Girişte yaptığımız düzenleme ile bilhassa kış aylarında hem görevlilerin hem de vatandaşların girişlerine kolaylıklar sağladık. Toplantı salonumuzu oluşturduk. “


Yapılanları yeterli görmediklerini söyleyen Gürçam, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız, daha nezih bir ortamda karşılanması babında bir müzik yayını düşündük. Bekleme koridorunda bunu  gerçekleştirdik.  Kaymakamlık katındaki salona hoparlörler koyduk.  Sözsüz müzik yayını yapıyoruz. Derdini, sıkıntısını anlatmaya gelen vatandaşlarımız stresli, sinirli, tepkili olabiliyor. Sıra beklerken, müziğin sesini duyup dinlerken sinirini ve stresini atabiliyor, tepkisini azaltabiliyor. Edindiğimiz tepkiler de olumlu çıktı. Vatandaşlarımız da sıra beklerken müzik dinlemekten hoşlanıyorlar. Bazı vatandaşlarımızın yöresel enstrümanlardan  kemençe istiyorlar ama bir de kemençe sesi ile oynamaya başlarlarsa diye düşündük. Zira yöremizin insanı kemençe ile erken havaya girip oynayabiliyorlar. İşin esprisi bir yana uygulamamızın olumlu yanını görmek bizleri memnun etti”.

 

(Kaynak:Kuşakkaya Gazetesi)

Toplam Okunma Sayısı : 1841

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com