Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.06.2009
"Batum Serbest Bölgesi'nde Trabzonlu Firmalar Aktif Olmalıdır"


Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Tuğrul Ercan Özten ve Ticaret Ataşeşi Özgür Volkan Ağar Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler.

 

Görüşmede TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Batum’un Trabzon için çok önemli olduğunu söyledi. Sınırın iki tarafında yaşayanlar arasında kan bağları bulunduğunu anımsatarak, “ Bu bağlarımız aynı zamanda ticari alanda da gelişmiş olması bizleri mutlu etmektedir.”dedi.


Temmuz ayında Gürcistan’daki ticaret ve sanayi odaları ile bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bu toplantıda ele alınacak konular hakkında şu bilgileri aktardı.

Batum- Hopa arasında demiryolu bağlantısının yapılmasını desteklediklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, bu konunun gündemde tutulması gerektiğini aktardı.


Batum’da yapılacak olan serbest bölge alanını önemsediklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, “ Bu serbest bölge kalıcı bir ticaret alanı olacağına göre burada aktif olarak üyelerimizin yer almasını arzuluyoruz.”diye konuştu.


Turizm alanında da iki ülke arasında güzel bir işbirliğinin devam ettiğini anımsatarak, “ TTSO’nun gündeme taşıdığı ve bir tur iki ülke projesi güzel çalışıyor. İstanbul’dan Batum’a uçakla gelen guruplar, karayolu ile Trabzon’a gelerek güzel bir turizm koridoru oluşturuldu. Bu koridorun tersi olarak ta hareket başarıyla devam ediyor.”şeklinde konuştu.


Başkan M. Suat Hacısalihoğlu,  Batum’daki ticari faaliyetleri artırmak istediklerini, aynı zamanda kültür, sanat ve spor faaliyetlerini de paylaşmak düşüncesinde olduklarını iletti. Bu tür çalışmaların karşılıklı bölge halkını birbirine kaynaştıracağını vurguladı.


Komşu ülkelerde TTSO’nun bir temcililik ofisi çalışmaları kapsamında Gürcistan’da Başkent Tiflis ve Batum’u hedef alan bir çalışmanın da gündemde olduğunu aktardı. Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “Gürcistan’da TTSO’nun ofisi açılacak. Amacımız çalışmaları sürekli kılmaktır. Oda üyelerimizin komşu ülkelere rahatlıkla açılmalarına öncülük yapmak istiyoruz” Türkiye’ye en yakın başkonsolosluğun Batum olduğunu ifade eden Başkonsolos Tuğrul Ercan Özten, Sarp Sınır Kapısı’nın açılışının ardından çok boyutlu ilişkilerin devam ettiğini söyledi.


Başta altyapı ve ilişkilerin gelişmesinin iki komşu ülke yararına olduğunu vurgulayan Başkonsolos Tuğrul Ercan Özten, bu gelişmeleri kültür, sanat ve spor vb. gibi alanlara yayılmasının hedeflenmesi gerektiğini bildirdi.


Bu çalışmaların her iki ülkenin genç kuşaklarının dostluğu için önemli olduğunu değinen Başkonsolos Özten bu çalışmalara Ticaret ve Sanayi Odaları’nın öncülük yapması gerektiğine işaret etti.


Başkonsolos Özten, Trabzon’un çeşitli alanlardaki üretimlerinin de komşu ülke ile paylaşılabileceğini vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 2308

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com