Rehber :
   
Gıda Firmaları & Ürünleri
Kahvaltı Dünyası
Bakkalım A.Ş
Fanus Organik Bal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.06.2009
Serdar Bali Yazdı:"İnşallah anlaşılırım"


Kime ‘Dünyanın en büyük takımı hangisi?’ diye sorsanız, ‘Barcelona’ der; ve ona büyük sempati duyar. Hatta Trabzonspor taraftarı Barcelona’yı herkesten çok sever. Çünkü renkleri bordo-mavidir. Ama taraftar, Barcelona niye başarılı olur diye hiç sormaz; nasıl transfer yapar, kimleri oynatır, kimi teknik direktör alır hiç araştırmamıştır. 

Ben onlara anlatayım. 

Barcelona tüm takımlardan daha muhafazakardır. İspanya’nın en zengin bölgesi olan Katalonya’nın kulübüdür. Barcelona’da, istisnalar hariç, hep Katalanlar ve bir de yabancılar oynar. Şu anda teknik direktörü eski futbolcusudur. Futbolu bıraktıktan hemen sonra Barcelona B takımında görev aldı. Şimdi de A takımın başında. İşte yıllardır süren başarıların sırrı bu. 

Real Madrid kalecisi Casillas, son dönemdeki başarısızlıklardan sonra ‘Eski günlere dönmek için kadroyu biraz İspanyollaştırmalıyız’ diyerek kulüpteki başarısızlığın sebebini göstermiştir. 

İşte, görmek isteyenler için Trabzonspor’un 25 senedir şampiyon olamamasının temelinin ne olduğu ortada. Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa, kendi çocuklarına, kendi takımında oynayıp bırakmış olanlara hoşgörülü olmalı ve onları kabul etmelidir. Her geçen gün futboldaki ekonomik savaşın arttığını göz önünde tutarsak, Trabzon’un başka çaresi de yoktur. Teknik direktör sorununun ekonomik olduğu ortada. Bir an evvel, hoca ve futbolcu transfer sorunu üçe beşe bakılmadan halledilmeli. Rakiplerin yaptığı transferler ve Trabzon’un görüntüsü taraftarları daha lig başlamadan umutsuzluğa düşürmektedir. Kaybedilmiş hiçbir şey yoktur. En kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir.

Toplam Okunma Sayısı : 1947

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com