Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.09.2008
Macaristan'da Trabzon rüzgarı
Mehter takımı Tuna boylarında çaldığı marşlarla Macarları mest etti.

Mehter takımı Tuna boylarında çaldığı marşlarla Macarları mest etti.

Macaristan'da Trabzon rüzgarı

Başkan Canalioğlu, "Trabzon'un sanatsal ve kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtıyoruz" dedi.


Trabzon Heyeti Zigetvar Belediyesinde


Canalioğlu'na Zigetvar Belediye Başkanı plaket verdi


Macaristan medyası Canalioğlu ile röportaj yaptı


Zigetvarda bir fabrika ziyaret edildi


İki başkan en büyük Trabzonspor sloganı attılar


Mehter takımı Zigetvar kalesi etrafında


Trabzon Heyeti Pech kentinde


Kemençe eşliğinde horon ilgi gördü


Trabzon heyeti fahri konsoloslukta


Trabzon heyeti Zigetvar Kalesi önünde


Trabzon heyeti Kanuni ve Zriny anıtı önünde


Kanuni'nin mezarında dua edildi


       Trabzon Belediyesi ile kardeş kent olan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın vefat ettiği Macaristan'ın Zigetvar kentinde düzenlenen etkinliklerde Trabzon rüzgarı esti..Trabzon belediyesi mehter takımı üç gün boyuncu çeşitli yerlerde verdiği konserler büyük ilgi gördü.

       Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Macaristan'da Trabzon'uve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

       Zigetvar Belediyesinin davetlisi olarak Mehter takımı ile birlikte Macaristan'a giden Trabzon heyetinde Trabzon Belediyesi adına Başkan M. Volkan Canalioğlu ve eşi Nermin Canalioğlu, Başkan yardımcısı Mehmet Erdal Çağdaş ve eşi Gönül Çağdaş, Kültür Müdürü Saadettin Önsel ve eşi Beyhan Önsel ile Basın bürosundan Cevat Ocak, Trabzon Ticaret ve Sanayi odasından İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Coşkun Kahraman, Osman Turfanda ve Hakan Savaş, Kanuni Vakfı Başkanı Dr. Ali Baki ile yönetim kurulu üyesi Dr. Ahmet Ömeroğlu yer aldı.

       Zigetvar'da büyük ilgi gören Trabzon heyetini gecenin ilerleyen saatlerinde belediye Başkanı Jozsef Paızs üzerinde Bordo mavili forma ile karşıladı. Başkan Canalioğlu ve Trabzon heyetine "Hoşgeldiniz" diyen Paızs, bir süre "En büyük Trabzon, şampiyon Trabzonspor" diye tezahürat yaptı.

       Trabzon heyeti ilk olarak Zigetvar Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası adına İsmail Öztürk, Zigetvar Belediye Başkanı Jozsef Paızs ziyaretin anısına plaket verdiler. Zigetvar Belediye Başkanı Jozsef Paızs de Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile İsmail Öztürk ile geziye katılan Trabzon heyetine teşekkür ederek plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

       Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, burada yaptığı konuşmada Zigetvar'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, " Trabzon heyeti olarak Zigetvar'da sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her iki kahraman Kanuni ve Zrinyi yi şukranla anıyorum. 1566 da başlayan dostluklar artarak günümüze kadar gelmiştir. Bu çalışmalar hem dünya barışı için, hem de her iki ülke halklarının dostluğu için çok büyük önem taşımaktadır. Bu küçük kent de çok güzel ağırlandık ve çok değerli dostlarımızla ve yürekli insanlarla karşılaştık.Burada bulunduğumuz süre içerisinde kendimizi Trabzon'da hissettik. Bilindiği gibi her yıl Zigetvar'dan bir heyet Trabzon Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Kültür sanat festivaline geliyor. Trabzon'dan da bir heyet burada düzenlenen Zrinyi şenliklerine katılıyor. Özellikle mehter takımımız burada çok seviliyor ve büyük ilgi görüyor. Kardeş şehir ilişkilerimizin en üst seviyede olduğu Zigetvar halkı da her yıl Mehteri görebilmek ve onu seyredebilmek için burada toplanıyor.." dedi.

       Zigetvar Belediye Başkanı Jözsef Paızs de Trabzon heyetini Zigetvar'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, iki ülke arasındaki dostlukların bu tür şenliklerle ve katılımlarla artarak devam edeceğini söyledi.

       Belediye ziyaretinin ardından Türkiye'nin Zigetvar Fahri konsolosu Laszlo Horvath ziyaret edilerek burada da karşılıklı plaketler takdim edildi. Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, buradaki ziyaretçi defterine yazdığı yazıda Türk Macar dostluğunun artarak devam etmesi dileğinde bulunarak,"Trabzon'da doğan Kanuni Sultan Süleyman'ın son seferine çıktığı ve burada öldüğü Zigetvar, Türk ve Osmanlı tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. İşte bu önem her iki ülke halklarını kaynaştırıp dostlukları geliştirmiştir. Bu dostlukların gelişmesinde emeği geçen sayın fahri Konsolosa çok teşekkür ediyorum" dedi. Fahri Konsolos Horvath da Başkan Canalioğlu ve Trabzon heyetini Zigetvar'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

       Daha sonra Kanuni Sultan Süleyman ile Zrinyi'nin anıtının bulunduğu Türk-Macar Dostluk Parkında törenler düzenlendi. Buradaki törene Türkiye'nin Macaristan büyükelçisi Oya Tuzcuoğlu ve askeri ataşe Muzaffer Şen de katıldı.Tören öncesi Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile mehter takımı ve Trabzon heyeti Kanuni'nin iç organlarının bulunduğu mezara Trabzon'dan getirilen toprak koyarak dua edip Fatiha okudular. Her iki ülkenin marşlarından sonra anıta çelenkler kondu. Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Büyükelçi Oya Tuzcuoğlu ve İsmail Öztürk de anıta çelenk koydular. Belediye mehter takımı burada bir konser verdi.

       Etkinliklerin son gününde ise Zrinyi meydanında bütün ekiplerin katıldığı tören düzenlendi. Bu törende mehter tıkımı bir konser verdi. Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, tören alanında bulunan Macarlara Trabzon'dan getirdiği fındıkları dağıttı. Törenleri yayınlayan Macaristan ulusal ve yerel televizyonları Belediye başkanı Volkan Canalioğlu ile röportaj yaptılar.

       Daha sonra kortej eşliğinde Zigetvar kalesine yürüyüş yapıldı. Çoluk çocuk, genç yaşlı 3 Bin dolayında İnsanın katıldığı yürüyüşte en büyük ilgiyi Trabzon Belediyesi Mehter Takımı gördü. Trabzon heyeti ile birlikte yürüyüşe katılan Mehter takımı 1.5 km'lik yürüyüşte söylediği marşlar Macarlara duygulu anlar yaşattı. Özellikle yaşlı Macarların gözlerinden yaş aktığı gözlendi.

       Mehter takımının Zigetvar kalesinin içerisindeki konserin ardından Başkan Canalioğlu ve Trabzon heyeti kemençe eşliğinde bol bol horon oynadılar. Macarlar mehter tamının yanısıra kemençe eşliğindeki horona da büyük ilgi gösterdiler. Trabzon heyeti. Törenlerin yanı sıra Zigetvar'da bulanan fıçı Fabrikasını gezerek Fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi verildi.

       Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon belediyesi olarak kentimizi dünyaya açmak ve onun tanıtımını yapmak amacıyla kardeş kent ilişkilerimize büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu önem karşılıklı dostlukların, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesini sağlamaktadır. Bu tür katılımlarla ve etkinliklerle Mehter takımımızı, kemençemizi, horonumuzu tanıtıp sevdiriyoruz. Bir kültür kenti olan Trabzon'un bu kültürel ve sanatsal değerlerini ve kimliğini bütün dünyaya tanıtmış oluyoruz."şeklinde konuştu.

09 Eylül 2008 Salı
Toplam Okunma Sayısı : 3101

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com