Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.09.2008
Trabzon Atık Su Bertarafı Projesi imza...
Trabzon'un atık suyunun uygun şekilde arıtılması ve atık çamurun bertaraf edilmesi, kanalizasyon sisteminin geliştirilmesi ve su temin sisteminin verimliliğinin artırılması amacıyla Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan Atık Su bertaraf projesi imzalandı.

Trabzon Atık Su Bertarafı Projesi imzalandı

   

       Trabzon'un atık suyunun uygun şekilde arıtılması ve atık çamurun bertaraf edilmesi, kanalizasyon sisteminin geliştirilmesi ve su temin sisteminin verimliliğinin artırılması amacıyla Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan Atık Su bertaraf projesi imzalandı. Projesi Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile ihaleyi kazanan Türk Temelsu firması ile Alman Gauff Ingenieure firması konsorsiyumu adına Andreas Koch imza koydular.

       Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada bu projenin Trabzon'un gelecek 50 yılını kurtaracağını belirterek, "Temel hedefimiz sahillerimizi tertemiz hale getirmektir. bilindiği gibi Katı Atık tesislerinin yapılmasıyla sahillerimize artık çöp dökülmemektedir. Şimdi ikinci aşama olarak atık suların bertaraf projesini imzaladık. Bu projenin hayata geçmesiyle sahillerimizde plajlar yaparak halkımızı denizle buluşturacağı. Bütün bu çalışmalardaki amacımız, Trabzon insanının sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleridir." dedi.

       İhaleyi kazanan konsorsiyum adına konuşan Temelsu Uluslararası mühendislik Hizmetleri A.Ş yönetim kurulu üyesi Burçin Çetin de, Trabzon'da böyle bir çalışma yapacak olmalarından mutlu olduğunu belirterek, "Bu projenin tamamlanmasıyla Trabzon denize girilebilen, yüzülebilen ve deniz kenti olduğunu anımsatan bir kimliğe bürünecektir. Temenni ederim ki bu çalışmalar tamamlandığında Trabzo ve karadeniz kentleri mavi bayraklarla donatılsın" dedi.

       Bu projenin amacı:

       Bu projenin amacı Trabzon'un atıksuyunun uygun şekilde arıtılması ve atık çamurun bertaraf edilmesi, kanalizasyon sisteminin geliştirilmesi ve su temin sisteminin verimliliğinin arttırılmasıdır.

       Böylece, arıtılmadan Karadeniz'e deşarj edilen suların miktarı azaltılacak, biyolojik kaynakların korunması, kara ve denizdeki tür çeşitliliğinin muhafazası ve estetik ve rekreasyonel değerlerin korunması sağlanacaktır. Fizibilite çalışması ile Trabzon Atıksu Bertarafı Projesinin finanse edilmesi ve hayata geçirilmesi veya finanse edilmemesi ve hayata geçirilmemesine dair verilecek karara ilişkin dayanak sağlanmış olunacaktır.

       Fizibilite Çalışması, Trabzon şehrinin kentsel alanında üretilen atıksuyun çevresel açıdan sağlıklı ve hijyenik olarak güvenli bir şekilde emniyetli olarak bertarafı ve verimli bir içmesuyu sistemi sağlanmasını amaçlayan Trabzon Şehri'nin su ile ilgili belediye altyapı programının bütün aşamalarını kapsayacaktır.

       Yapılan Çalışmalar:

       Bu projenin 1. aşaması KfW ( Alman Kalkınma Bankası) ile birlikte yürütülmüş olup Türk Alman Mali İşbirliği kapsamında ve Hazine Müsteşarlığı bilgisi dâhilinde sahada incelemeler yapan danışman heyetin görüşmeleri sonucunda Trabzon Atıksu Bertarafı Projesinin Ön Fizibilite raporu tamamlanmıştır.Ön Fizibilite Raporu' nun incelenmesi neticesinde ilimiz atıksu bertarafı ile ilgili yatırımları kapsayacak Fizibilite Raporunun, Türk - Alman Mali İşbirliği çerçevesinde, maliyetin % 50 sini Almanya Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Bakanlığı'nın özel hibe fonundan, kalan %50 lik kısmının ise Trabzon Belediyesinin kendi kaynaklarından karşılanması öngörülmüştür.

       Trabzon Atıksu Bertarafı projesi fizibilite çalışması için 27.10.2007 tarihinde ilan edilen ön yeterlilik ihalesine konusunda deneyimli ve profesyonel 11 Türk ve Alman Firma başvuruda bulunmuş yapılan değerlendirmeler sonucu bu firmalardan 5'i ön yeterlilik hakkı kazanmıştır.Ön yeterlilik hakkı kazanmış olan bu firmalar 09.05.2008 tarihinde yeterlilik için başvuruda bulunmuş ve H.P. Gauff Ingenieure GmbH veTemelsu Uluslararası Mühendislik A.Ş. arasında kurulan konsorsiyum firması teknik ve finansal teklifleriyle en yüksek puanı alarak ihaleyi kazanmıştır.

       Müşavir tarafından gerçekleştirilecek fizibilite çalışmasının toplam maliyeti 499 bin Avrodur. 24 Temmuz 2008 tarihinde yapılan sözleşme görüşmeleri sonucu Belediyemizce ödenecek tutar 200.000 Avro+ 27.000 Avro kdv olarak belirlenmiştir.

10 Eylül 2008 Çarşamba
Toplam Okunma Sayısı : 3144

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com