Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.06.2009
Yeni Teşvik Sistemi Ve Trabzon Konulu Toplantı' İstanbul'da yapıldı.


 

“Yeni Teşvik Sistemi Ve Trabzon Konulu Toplantı” İstanbul Mövenpick Otel’de yapıldı. Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın daveti ile toplantıya çok sayıda Trabzon kökenli işadamları ve firma temsilcileri katıldı.
Toplantı, Trabzon’un avantajlı konumunun gündeme getirilmesi ve yeni teşvik sisteminin İlimiz ve bölgemiz açısından değerlendirilmesi amacıyla düzenlendi.

Toplantıya, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediye Başkanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ve Trabzon’daki ekonomiyle ilgili kurum ve sivil toplum örgütleri destek verdi.

Toplantı öncesinde, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak işadamlarına yaptığı davette, teşvikle sağlanan desteklerin Trabzon’u cazip bir duruma getirdiğini belirterek yeni yatırımların bölgeye kazandırılması arzuladıklarını iletti.

Yeni teşvik sisteminin  yürürlüğe girmeden önce ön hazırlık çalışması kapsamında İstanbul’da bir araya gelindiğini ifade eden Bakan Özak, şu bilgilendirmede bulundu: “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Kararnamesi yayınlanarak yürürlüğe girecek olan “Yeni Teşvik Sistemi” kapsamında; bölgesel ve sektörel bazda desteklenecek yatırım konuları, 2002/4720 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istatistikî bölge birimleri sınıflandırılması “Düzey 2” esas alınarak yapılmıştır. Sosyo -ekonomik gelişmişlik endeksi kullanılarak ülkemiz dört bölgeye ayrıldığı Yeni Teşvik Sistemi içinde İlimiz Trabzon, en yüksek düzeyde destek sağlanan ve yatırıma açık Dördüncü  Bölge içinde yer almaktadır.

Yeni Teşvik Siteminin amacı; ülkedeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak, sektörel kümelenmeyi desteklemek, desteklenecek yatırım konularında ekonomiyi ölçülebilir hale getirmek ve rekabet gücünü arttırarak ülkede teknoloji ve AR-GE içeriği yüksek büyük ölçekli yatırımları desteklemektir.

“Yeni Teşvik Sistemi” ; Kurumlar, gelir vergisi indirimi, SSK pirimi işveren hissesinin hazine tarafından karşılanması, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, yatırımlara KDV istisnası uygulanması, yatırımlara gümrük vergisinden muafiyet gibi önemli avantajlar sağlamakta olup, 31.12.2010 tarihine kadar başlayacak yatırımları içermektedir.

Trabzon ve bölgemiz, yeni teşvik sistemi içinde en çok desteği alan bir konumdadır. Yeni yatırımlar yönünden değerlendirdiğimiz zaman, İlimiz; deniz limanı, havalimanı, üniversitesi, bölgenin merkezi oluşu, yatırım altyapısının hazır oluşu, girişimcisinin fazla olması, Kafkaslara hizmet açısından cazip bir yerde olması nedeniyle en avantajlı şehirlerden biri olmuştur.”

Yeni teşvik sistemi ve Trabzon" konulu toplantı, Devlet Bakanı Faruk Özak’ın da katılımıyla Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Trabzonlu işadamlarıyla bir araya gelme fırsatı bulan Bakan Özak, Trabzon ekonomisinin yeni teşvik sisteminde gerekli desteği alabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

250 işadamının hazır bulunduğu toplantıya, Trabzon’un eski valisi Nuri Okutan ile Trabzon Valiliği’ne yeni atanan Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren,  Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Köleoğlu ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da katıldı.

Katılımcılara seslenen Bakan Özak, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve yürürlüğe girecek olan yeni teşvik sistemi kararnamesi kapsamında bölgesel ve sektörel bazda desteklenecek yatırım konularını tartışacağız. Trabzon ve bölgemiz, yeni teşvik sistemi içinde en çok desteği alan konumdadır. Yeni yatırımlar yönünden değerlendirdiğimiz zaman ilimiz; deniz limanı, havalimanı, üniversite, bölgenin merkezi oluşu, yatırım altyapısının hazır oluşu, girişimcisinin fazla olması, Kafkaslara

hizmet açısından cazip bir yerde olması nedeniyle en avantajlı şehirlerden biri olmuştur. Trabzon’un bu avantajlı konumunun gündeme getirilmesi ve yeni teşvik sisteminin biz ve bölgemiz açısından değerlendirilmesi amacıyla bu fırsatı iyi görmeliyiz" dedi.

Trabzon’un eski valisi Nuri Okutan ise "Yeni teşvik sisteminin ilimize ve bölgemize sağlayacağı istihdam alanlarını tek tek belirledik. Ben görev sürem boyunca işadamlarına gerekli olan her türlü desteği verdiğime inanıyorum. Benden sonra gelen Sayın Recep Kızılcık da aynı desteği işadamlarına gösterecek. Yatırım yapmaları konusunda onları teşvik edecek. Sadece Trabzon’da ikamet eden işadamları değil, Türkiye’nin her bir tarafında ve yurt dışında bulunan Trabzonlu işadamları da yatırım yapmaları için

Trabzon’a yönlendirilecek" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 2638

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com