Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.06.2009
Turizm Şirketleri Arap Turistlerle İlgili Planlama Yapıyorlar


Turizmciler, yıllar süren çalışmalar sonrasında Arap turistleri bölgeye çekmeyi başardı.


Arap turistler özellikle Uzungöl'e büyük ilgi gösterirken, üç Arap işadamının Uzungöl'e tatil köyü yapmak için araştırma yaptığı, Suudi Arabistan Futbol Ligi'ndeki iki kulübün de temmuz ayı içerisinde Trabzon'da kamp yapmayı planladığı belirtildi.

Şolttur Seyahat Acentası Müdürü Fatoş Şolt, 25 yıldan beri turizm işiyle uğraştığını ve özellikle son yıllarda Arap turistleri Doğu Karadeniz'e ve özellikle Trabzon'a çekmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Geçen günlerde Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde düzenlenen turizm fuarına katıldığını hatırlatan Şolt, şöyle konuştu: "Dört beş yıldır Arap turistlerle ilgili bir planlama yapmaktayız. Ülkeleri çok sıcak olduğu için özellikle serin yerleri, yeşili ve doğayı tercih ediyorlar. Doğu Karadeniz bu açıdan Arap turistlerin taleplerini karşılayan bir yer. Ben yöre insanımızdan ve işletme sahiplerinden özellikle Arap turistlerle iyi davranmalarını ve küstürmemelerini istiyorum. Avrupalı turistlere gösterdikleri
ilgiyi Arap turistlere de göstermelerini istiyorum. Çünkü önümüzdeki yıllarda Trabzon'a çok sayıda Arap turist gelecek. Bunun alt yapısını yaptık. Bu yıl da bölgeye beş bin Arap turist bekliyoruz."
Suudi Arabistan futbol takımlarının da Trabzon'da kamp yapmak için kendilerinden talepte bulunduğunu anlatan Fatoş Şolt, şunları söyledi: "Suudi Arabistan liginde mücadele eden Al Etifag ve Al Nasser takımları Temmuz ayında yöremizde kamp yapmak istiyor. Bu yöre turizmi açısından çok önemli bir gelişme. Ayrıca kamp programlarında Trabzonspor, Giresunspor ve Çaykur Rizespor gibi yöre takımlarıyla hazırlık maçı da yapmayı planlıyorlar."

Şolttur Seyahat Acentası'na çalışmalarında yardımcı olan Filistinli Doktor Osama Farajatallah ise Arap turistlerin bölgeye yoğun ilgileri olduğunu söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesi'ne bu yaz beş bin Arap turist getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Farajatallah, "Arap turistler bölgeyi normal gezinin dışında havadan da gezmek istiyor. Bu nedenle helikopter gezileri planlıyoruz. Bölgeye tatil köyleri gibi yatırım yapmayı planlayan üç Arap iş adamı burada araştırma yapıyor. Bu yatırımların en düşüğü 10 milyon dolar sermaye ile gerçekleştirilecek projeler" dedi.

Karadeniz Çok Güzel

Aileleri ile birlikte Uzungöl'de tatil yapan Arap turistler ise Doğu Karadeniz'in doğasına hayran kaldıklarını belirtti. Bir Arap turist, yaylalara çıktıklarını belirterek "Güneşi, sisi, dört mevsimi bir arada yaşadık. Buradan çok memnun kaldık ve seneye yine buraya gelmek istiyoruz. Arkadaşlarımıza da bu güzel yerleri anlatarak gezip görmelerini isteyeceğiz" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 3296

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com