Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.06.2009
Acaristan Özerk Bölgesi Trabzon'a Turizm Enformasyon Bürosu Açıyor


Gürcistan’ın Acaristan Özerk Bölgesi Turist ve Gezi Yerleri Bölümü Başkanı Temur Diasamidze, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Acaristan’ın Trabzon ile ilişkileri turizm alanında daha da geliştirmeyi planladığını ifade eden Temur Diasamidze Türkiye’ye bir temsilci atadıklarını söyledi.Osman Çalışkan’ın Acaristan’ın Turizm Temsilçisi olarak görev yapacağını ifade eden Diasamidze, daha sağlıklı ilişkilerin sürdürülmesini amaçladıklarını bildirdi. Acaristan’ın Trabzon’da sürekli bir enformasyon bürosuna sahip olacağını ifade ederek, “ Acaristan kapılarını sonuna kadar Türkiye’ye açmış bulunmaktadır. İki ülke arasında varılan anlaşma ile 90 güne kadar vizesiz geçiş sağlanmaktadır. Ancak bu yeteri kadar Türkiye’de bilinmiyor. Bu konuda bilgilendirmeye ağırlık vereceğiz.”dedi.

Batum havaalanının Türkiye ile ortak kullandığını da anımsatan Acaristan Özerk Bölgesi Turist ve Gezi Yerleri Bölümü Başkanı Temur Diasamidze, Batum’a inen yolcuların pasaportları olmadan kenti gezmelerini sağlayacak bir düzenlemeye hazırlandıklarını söyledi. Acaristan’ın fuar sektörüne ağırlık verdiğini aktararak, “ Üç ayda bir fuar organize etmek istiyoruz. Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’ni gezdik. Bu tür bir fuar tesisimiz yok bu konuda Türk firmaları ile çalışmaya hazırız. İlgilenen işadamlarına fuar alanı için gerekli desteği sağlayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu: Turizm İkili İlişkilerimizde Başarılı Bir Örnek Oldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Batum arasında ikili ilişkilerin sürekli gelişme göstermesinden memnun olduklarını iletti. Her alanda ortak çalışmalar yürütüldüğünü, turizmin bu çalışmalarda örnek teşkil ettiğini vurguladı.Sarp Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ve Batum Havaalanının ortak kullanımının başarıyla yürüdüğünü ifade ederek, “ Batum Serbest Bölgesi’nde de Türk firmalarının faaliyette bulunmasını arzuluyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Bir tür iki ülke projesi önümüzdeki dönemde daha çok ilgi göreceğini umuyoruz.”dedi.Batum’un fuar çalışmalarına destek olabileceklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, Batum fuar alanının oluşturulmasına kadar Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nin fuar binasının ortak kullanımının mümkün olduğunu iletti.

Toplam Okunma Sayısı : 2301

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com