Rehber :
   
Reklam ve Tabela
Yusuf Rizeli
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.06.2009
Akçaabat Festivale Hazır


Akçaabat Belediyesi bu yıl 19.’sunu düzenleyeceği Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin hazırlıkları tamamlandı.
17-20 Temmuz tarihlerinde şehir merkezi ve Hıdırnebi Yaylasında yapılacak olan festivale yurtdışından Çin, Romanya,Ukrayna, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk dansları grupları ile yurtiçinden Ankara, Manisa Soma, Rize Fındıklı, Antalya halkoyunları grupları katılacaktır. Ayrıca ilçemiz Folklor Derneği halkoyunları grupları ile yakın ilçe belde ve köylerdeki halkoyunları grupları da festivale renk katacaklardır.
 
18 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festivalin en önemli ayağı olan kortej yürüyüşü yayla göçü ve büyük horon halkasına bu yıl daha büyük bir katılım bekleniyor.
 
Festival kapsamında Voleybol turnuvası, Sokak Basketbolu, olta ile balık tutma yarışması, resim yarışması, Yelken gösterileri, fotoğraf ve yağlı boya resim sergisi ile köylerimizin açacağı yöresel çadırlar gibi çalışmalarda yer alacaktır.
 
Festivalde bu yıl sanatçılarda yöresel ağırlıklı bir organize yapıldı. Festivalde Kutsi, yöresel sanatçılardan Sinan Yılmaz, Emine Genç, Ahmet AKYÜZ, Nejmettin ÖKSÜZ, Mehmet Yılmaz, İsmail Cumhur, Mediha Sivrikaya ile Faik Pala ve arkadaşları yer alacaktır.
 
20 Temmuz Pazartesi günü ise bölgenin en büyük şenliklerinden olan ve on binlerce insanın toplandığı Hıdırnebi Yayla Şenliği ile sona erecektir.
 
Başkan Şefik TÜRKMEN; “Festivalimiz bölgenin en büyük festivallerinden biri olup, bölgenin sosyal ve kültürel yaşantısına, ekonomisine ve özellikle turizmine katkısı büyüktür. Yurt içi ve Yurt dışında yaşayan on binlerce vatandaşımız bu tarihlerde şehrimizde bulunmaktadır. Ayrıca festival kapsamında Yurt içi ve Yurt dışından davet ettiğimiz ekiplere bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak şehrimizden memnun ayrılmalarını sağlıyoruz” dedi.

Kaynak : Taka Gazetesi

Toplam Okunma Sayısı : 2041

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com