Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.06.2009
Selahattin Diyadin Yazdı


 BİZ NEDEN BÖYLEYİZ 

40 yıldır Trabzon futbolunun içerisinde futbolcu, hakem, gözlemci, temsilci ve teknik direktör olarak bulundum. Bu camiaların içerisinde öyle insanlar tanıdım ki..!. Bizim Trabzonlu insanımızın eline su dökemeyecekler, insanımızın yaptığı başarının onda biriniyaptığı zaman nasıl övgülerle belirli mevkilere getirtilirler hepimiz görmekteyiz. 

Fakat biz kendi insanlarımızın başarılarını yok etmek için fert olarak, toplum olarak hep birlikte karalamaktan zevk alır bir toplum olduk. 

Trabzon futbol kültürüne bakıldığı zaman bizlerden çok iyi başkanlar çıktı.Bunlardan biri de Şamil Ekinci’dir. Bizlerden çok iyi teknik direktör çıktı Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş gibi. Bizlerden çok iyi futbolcular çıktı kimseye nasip olmayacak (30 defa arka arkaya milli formayı giyen ) Turgay Semercioğlu, Türkiye liglerinde gol kralı olan Necmi Perekli ve yine hafızalardan silinmeyecek attığı 250 golle Türk futboluna altın harflerle yazılacak Hami Mandıralı çıktı.. Tabi daha adını yazmadığım nice futbol emekçisi insanlarımız var. Bunlar her zaman var olmuşlardır. Dünya var oldukça da devam edecektir. 

Bizler bu insanların (Trabzonluya) verdiği lezzeti, tadı ne yazık ki yok etmeye elbirliği ile çalışıp karalamaktan başka bir şey düşünemiyoruz. Yazık ediyoruz güzelim Trabzon’a… Halbuki bu insanlar Trabzon ismini dünyaya 
tanıtmış ve Türkiye’nin gururu olmuşlardı… 

Şimdi sizlere sorsam Ahmet Suat Özyazıcı başka bir şehirden olmuş olup bu kadar başarılar elde etmiş biri olduğunu hemen övgü ile bahsedip onu baş tacı edip kendisine neler teklif edildiğini ama biz kendi adamımız olduğu için hemen kenara koyup onun zamanı geçti deyip karaladığımız müddetçe çok 25 seneleri daha şampiyonsuz geçiririz. Ve borçlar tavana vurduğu zaman yılları da kaybederiz. Bu yıl olduğu gibi… 

Trabzonlu olarak önce kendi değerlerimize önem vermeliyiz bu değerler paralan satın alınıp ortaya çıkmadılar: Alın terlerini Trabzon futbolunu başarıya taşımak için bazı futbolcu bazı teknik adam bazıları da yönetici, başkan olarak çalışıp o mevkileri zamanı geldiğinde işgal edip görevlerini ellerinden geldiğince tam olarak yapmışlardır. 

Bu seneye geldiğimizde eski güzellikleri yaşamaya ramak kalmışken yine maalesef tökezledik. Bizler neden tökezledik nerede eksik yaptık düşüneceğimize yine karalama kampanyası başlattık.. Yazık oluyor güzeli Trabzon’a yazık. 

Bizler belki farkında olmuyoruz ama 25 yıl arkamıza baktığımız zaman Trabzonspor’un nerelerden geçip bu duruma geldiğini gerçek Trabzonspor’un gazeteci yazarlarının arşivlerinden bunu okumalarını tasvip ederim.. 

Sonuç olarak Trabzonspor‘a hizmet etmek için uğraş veren ve verecek olanları karalamayalım.. Trabzonspor bugün orada çalışanların değil daha önce çalışıp emek verenlerin ve bundan sonra da emek verecek olanlarındır.. Bu böyle bilinmelidir ki insanlar emek verdikleri yerlerde şu anda emek verenler tarafından takdir edilirse kendileri de daha sonra aynı şekilde takdir edilirler.

Toplam Okunma Sayısı : 1964

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com