Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.07.2009
Yeniler Umutlu Konuşuyor


Trabzonspor'da yeni transferler Razundara Tjikuzu ve Zafer Yelen, dün düzenledikleri basın toplantısında yeni sezonda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandıklarını söylediler. Zafer, Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte oynayacağı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu kamp gerek arkadaşlarımı tanımak, gerekse de kendimi göstermek açısından çok iyi geçiyor. Geçen sezon 10 ay sakattım. 2 buçuk aydır antrenmanlara çıkıyorum. Doktorlar bana sakatlığım nedeniyle, 'Bir daha futbol oynayamayacaksın' demişti. Ama ben sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum. Futbolu çok özledim. O yüzden de antrenmanlarda arkadaşlarımla çok iyi çalışıyorum. İnşallah iyi bir sezon geçirip şampiyonluğa ulaşırız" dedi. 

"İki Kere Yanlış Ameliyat Oldum" 

Zafer, doktorların yanlış tespiti nedeniyle iki kez ameliyat olmak zorunda kaldığını da belirterek "Kasıklarımdan iki kez ameliyat oldum. Ama ameliyatlardan sonra da ağrılarım geçmemişti. Daha sonra Bayern Münich'in doktoruna gittim. Ona bir ay tedavi olduktan sonra bana, 'Diş doktoruna git ve 20'lik dişlerini çektir' dedi. Onları çektirdikten sonra iyileştim. Daha sonra da dişlerimdeki iltihaplaşmanın kasıklarıma problem yaptığını öğrendim" şeklinde konuştu. 

"Sadece Trabzonspor İçin Oynamak İstiyorum" 

Trabzonspor forması altında önemli işler başarmak istediğini de söyleyen Zafer, "Geçtiğimiz sezon başında Trabzon'dan ayrılmak zorunda kaldım çünkü Hansa Rostock'a geri dönmeseydim Almanya Futbol Federasyonu'ndan ceza yiyecektim. O yüzden döndüm. Trabzonspor'a karşı hiçbir kötülük düşünmüyordum. Zaten bir seneden beri Trabzonspor'a gelmek için uğraşıyordum. Artık olanlar oldu. Geçmişi bırakıp geleceğe bakmak istiyorum. Bu sezon sırf Trabzonspor için başka kulüplerin teklifleri ile hiç ilgilenmedim. Sadece Trabzonspor için oynamak istiyorum. Transferim gerçekleştiği için çok mutluyum" dedi. 

"Rekabetin Olması Çok İyi" 

Zafer, kendisinin de görev yaptığı orta sahada önemli futbolcuların yer aldığını belirterek, "Her takımda rekabet var ve bunun olması çok iyi bir şey. Oyuncuların kendisini göstermesi gerekiyor. Takım içinde de bu çok önemli. Trabzonspor'da zaten hep iyiler oynar. Bu yüzden büyük hedeflerim var" şeklinde konuştu. 

Tjikuzu: "Tek Amacım Takıma Katkıda Bulunmak" 

Bordo - mavili takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer ettiği Namibyalı futbolcu Razundara Tjikuzu ise bu sezon ligin Trabzonspor için çok ilginç geçeceğini söyledi. Tjikuzu, şu anda sadece takımın başarısına odaklandığını ifade ederek, "Zaten çok yakın bir zamanda UEFA Avrupa Ligi'nde çok önemli bir Play - Off maçı oynayacağız. Şu anda kafamda odaklandığım tek şey, takımın bu seneki performansına en iyi katkıyı sağlayabilmek. Mümkün olan en olumlu yanlarımla takımın içerisinde yer alabilmek ve kalitemi burada da ispat edebilmek istiyorum. Tek amacım takıma katkıda bulunabilmek" dedi. 

"Adım Çıktığı İçin Ne Yapsam Abartılıyor" 

Sorunlu futbolcu olmadığını da söyleyen Tjikuzu, şöyle konuştu: "Her oyuncu idmana geç kalabilir. Ama bu iş artık öyle bir noktaya vardı ki adım çıktığı için ne yapsam benden bahsediliyor. Gençken yaptığım hataların acısını şimdiye kadar fazlasıyla çektim. Kariyerimin başında yaptığım hatalar yüzünden en ufak bir yanlışımda adım manşetlere taşınmaya başlandı. Artık bu öyle bir hal aldı ki bende bununla birlikte yaşamaya alıştım. Buraya gelmeden evvel de yaptığım en ufak hatalar abartılı bir şekilde basına yansıtılıyordu. Medya medyadır. Medyanın haber yazmasını engelleyemezsiniz ama söylediğim gibi bunlara alışkın hale geldim, dolayısıyla çok da dert etmiyorum. Buradaki amacım ve neden geldiğim belli. Trabzonspor'a sorunlarından arınmak için geldim." 

Tjizuku, Bundesliga'da görev yaptığı dönemde zaman zaman sağbek ve sağ açık mevkilerinde de görev yaptığını söyledi. Tjikuzu, Trabzonspor'da 7 numaraları formayı giymek istediğini de vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 1899

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com