Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.07.2009
Erzincan - Trabzon Demiryolu Nerden Geçecek ?


Ulaştırma Bakanlığı’nın öncelikli projeleri arasına aldığı Erzincan-Trabzon demiryolunun Erzincan-Gümüşhane- Tirebolu- Trabzon yolunu takip etmesi için Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) bir dizi bilgilendirme çalışması yaparken destek çağrısında bulundu. 

 

TİRDEF, böylesi önemli bir projenin Karadeniz Bölgesi’nin ekonomisi güçlü olmayan yerlerinden geçmesinin, bölgenin sosyo-ekonomik yapısına ve bölgesel kalkınmasına ciddi katkıları olacağından hareketle ülke genelinde kamuoyu oluşturma hamlesine başladı.

 

Karadeniz’i Ortadoğu ve GAP’a bağlama düşüncesiyle ortaya çıkan proje ile ilgili olarak halen iki yol üzerinde çalışmalar yapılıyor. Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği toplantısında konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman konuya yönelik iki üniversitenin çalışması olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu Türkiye için lazım bir yoldur. İTÜ’nün üzerinde durduğu plan Tirebolu’dan geçmekte, KTÜ’nin çalışmasında ise demiryolu Of üzerinden Trabzon’a ulaşmaktadır. Biz TCDD olarak bu projeyi gerçekten istiyoruz. Uygulama projelerini bu yıl yapacağız. DLH’da (Demiryollar, Limanlar ve Hava meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü ) bu yıl fizibilite ve yapım projelerini yapma görevini üstlendi.”

 

DLH bu bağlamda 29 Haziran’da gerçekleştirdiği fizibilite ihalesiyle hangi yolun en uygun olduğunu tespit etme çalışmalarına başladı. Ancak burada dikkatten kaçırılmaması gereken konu fiziki şartlar kadar (ki bu noktada bile demiryolunun Gümüşhane- Tirebolu üzerinden geçmesi daha rantabl olduğu gerçeği ortaya konulmaktadır) demiryolunun geçeceği bölgeye getireceği sosyal ve ekonomik katkıdır.

 

TİRDEF Yönetim Kurulu Genel Başkanı Doç.Dr. Halit Keskin; konuya yönelik bir komisyon kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu;  “Ulaştırma Bakanlığı karar verirken mutlaka Tirebolu’nun da önemli bir liman şehri olduğu ve fındığın ülkenin önemli ihraç ürünlerinden biri olduğu gerçeğini gözden kaçırmamalıdır. Gümüşhane-Tirebolu üzerinden geçecek bir demiryolunun bölgenin iki ili Gümüşhane ve Giresun’a yapacağı katkı büyük olacaktır.”

 

TİRDEF Yönetim Kurulu Üyesi, Demiryolu Yapımı Takip Komisyonu Başkan’ı Makine Mühendisi Mustafa Coşkun ise, Giresunluyum, Gümüşhaneliyim, Tireboluluyum diyen herkesi, merkezi ve yerel yöneticileri bu projenin Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu üzerinden Trabzon’a ulaşması için çalışmaya davet etti. Coşkun, projenin bu yolu takip etmesi halinde daha verimli olacağını vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 1977

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com