Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.07.2009
Mağarada Sarkıt, Dikit Sütun, Rengârenk Damlataşı ve Çok Motifli Şekiller Bulunuyor


Gümüşhane’nin Köse ilçesi Altıntaş köyündeki Kırklar Mağarasına yapılan yol çalışması tamamlandı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu beraberinde Köse Kaymakamı Metin Esen, Salyazı Belde Belediye Başkanı Mühür Uçar ve Kültür Turizm Müdürü Temel Yalçın ile birlikte incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Köse ilçesi Altıntaş ve Yenice köyleri arasında Mağara Sırtı denilen mevkide bulunan Kırklar Mağarasına ulaşımı sağlayacak 870 metrelik yol yapımı Köse Kaymakamlığı tarafından bitirildi. Mağaranın turizme açılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından 15 bin TL aydınlatma projesi ödeneği de talep edildi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptığı açıklamada “Birer doğa harikası olan sarkıt ve dikitleri, pırıl pırıl akan nehirleri, bazılarında yeraltı gölleri bulunan ve mağaracılığı, doğayı sevenlere heyecan yaratacak farklı bir dünyanın kapılarını açan Gümüşhane mağaraları doğaseverleri bekliyor. Gümüşhane ili genelinde 28 mağara bulunduğunu söyleyen Vali Salihoğlu; Kırklar mağarasının içerisinde sarkıt, dikit sütun, çeşitli renk ve desende rengârenk damlataşı ve çok motifli şekiller bulunmaktadır” dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2564

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com