Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.07.2009
Serdar Bali Yazdı


Liverpool’dan Trabzonspor’a 

1878’de liman kenti Liverpool’da St.Domingo Kilisesi’nin müdavimleri (kraliyet ailesi yakınları) Everton adında bir kulüp kurarlar. 

Kuruculardan John Houlding isimli şahıs maçlarını açık alan olan Anfield Stadı’nda oynanmasını teklif eder. Ama çoğunluk Godisn Park Stadı’nda oynamak isteyince, John Houlding Everton’dan ayrılıp Liverpool isimli takımı arkadaşlarıyla 1892’de kurar ve maçlarını Anfield Stadı’nda oynarlar. 

Kuruluşundan 9 yıl sonra 1901’de şampiyon olurlar. Bugüne kadar 18 lig şampiyonluğu ve sayısız kupa kazanılır. 

Liman işçilerinin de sahiplendiği takım artık tüm dünya tarafından sevilir. 

Taraftarları maçlarda ‘Asla yalnız değilsiniz’ şarkısıyla futbolcularını motive ederler. Sezon başlarında kombine biletlerini satın alırlar. 

Bugün dünyanın sayılı kulüplerinden olan Liverpool, büyük kulüp olmasının sadece sahadaki başarılarından değil, 117 senedir iyi yönetilmesine borçludur. İyi yönetilirler, çünkü Liverpool takımının sahipleri sadece kulübün sahipleridir. Yani onlar işverendir. Takımı yönetecek insanı seçerler, konu futbol olduğu için de takımda hangi futbolcunun oynayabileceğini, kimin iyi futbolcu olduğunu ya da olabileceğini, takımın neresinde eksik olduğunu sadece takımı yöneten futboldan gelmiş insanların bildiğini bilir. Değişime karışmazlar. Ve asla taraftarına kombine alın diye yalvarmazlar. 

Bilirler ki, biz doğru işler yaparsak, maçlarımızda şarkı söyleyen taraftarlarımız vazifelerini bilir kombinelerini alırlar. 

İşte büyük olmak, büyük olduğunu bilmekle başlar. Kıssadan hisse.. Artık kulüplerimizde yönetici olan, futbolculuk geçmişi olmayan işadamlarımız futbol takımı yönetmeyi bırakıp, kulüpleri yönetmelidirler. Yoksa geçmişte oynayan futbolcuların kazandırdıkları kupalarla nereye kadar giderler bilinmez.

Toplam Okunma Sayısı : 1975

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com