Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.07.2009
Vali Kızılcık, TTSO'da Toplantı Yaptı


 Vali Kızılcık, TTSO’da Toplantı Yaptı

 
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu ile toplantı yaptı. Toplantı öncesi Proje Koordinasyon Ofisi ve Trabzon ABİGEM çalışmaları hakkında brifing alan Vali Kızılcık, aldığı brifingin ardından yaptığı açıklamada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje Koordinasyon Ofisi ve ABİGEM çalışmalarına tam not verdiğini söyledi. Proje mantığını çok önemsediğini, bütün yöneticileri proje yürütme mantığına sahip olmasını ve çalışmaların bu doğrultuda yürütülmesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, proje yaklaşımının kamu ile özel sektörü bir araya getiren bir yol olarak adlandırarak, böylece ortak çalışmanın sağlanacağını ifade etti.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 15 Ekim tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçileri’nin Trabzon’da toplanacağını belirterek, toplantıya Trabzon’un üreteceği projeler ile yön vermesi gerektiğini söyledi.
Vali Kızılcık kamu ile özel sektörün işbirliği içinde çalışmasına olanak sağlayan her türlü çalışmayı destekleyeceğini açıkladı. Vali Kızılcık, Rusya Federasyonu’nun Soçhi’den Trabzon’a uçak seferleri ile turizm hareketi başlatmak istediğini bildirirken, İran İslam Cumhuriyeti’nin de ithalatını Türkiye ve Trabzon’a kaydırmak için 50 milyon avro projeye kaynak aktardığını iletti.
Trabzon’un inanılmaz bir coğrafya da bulunduğunu ifade eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AB’nin önemli bir hedef olduğunu, AB’nin de önümüzdeki dönemde bölgeyi odaklayan çalışmalara önem verdiğine işaret ederek, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihinden bugüne çok az izler yansıdığını, Türkiye’nin köyden kente göç dalgasından en çok etkilenen illerden biri olduğunu vurguladı.
“Önümüzde inanılmaz fırsatlar var, zaman son derece sınırlı” şeklinde sözlerine devam eden Vali Recep  Kızılcık, Ekim ayının 15’inde Avrupa Birliği Büyük Elçileri’nin Trabzon’da toplanacağını açıkladı. Avrupa Birliği Dönem Başkanı ile yaptığı görüşmede, AB’nin yeterince Güney Doğu’ya eğildiğini, bundan sonraki odak noktalarının Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Karadeniz bölgelerine olacağını bildirdiğini ifade etti. Trabzon’da çeşitli kurumlar bünyesinde bulunan bütün proje ofislerinin bir araya gelerek yeni bir çalışma dönemi planlaması hazırlığında olduğunu belirten Vali Recep Kızılcık,” AB Büyük Elçileri Trabzon’a geldiğinde, önlerine çok iyi projeler koymalıyız. Bu bölgemiz gerek sınır ötesi, gerekse sınır içi projelere çok açık bir potansiyel taşımaktadır.”dedi.
Batman Valiliği döneminde de, Avrupa Birliği projelerine önem verdiğini anımsatan Vali Kızılcık, AB’nin 16 Milyar Euro’luk mali yardım hibesinden en büyük desteği Batman’a bu şekilde sağladıklarını vurguladı.
Global krizin Türkiye’ye etkilerini aşmak için hükümetin 500 bin iş alanı açma projesinin gündeme alındığını belirten Vali Kızılcık, bunun için temel aktörün iş ve işçi bulma kurumları olduğunu, ancak mevcut yapının bu fonksiyonu yerine getirmede zorluklar yaşayacağını savundu. Vali Kızılcık, proje mantığının işve işçi bulma kurumlarında etkin hale getirilmesi gerektiğini bu yönde Trabzon’un yeni bir yapılanma içinde olacağını söyledi.
Doktora çalışmasını, şirket yönetim mantığının kamu yönetimine ithal edilmesi, alanında yaptığını hatırlatan Vali Kızılcık, Türkiye’nin Kamu Yönetimi Reform çalışma gurubunda da yer aldığını, deneyimlerini Trabzon’daki çalışmalarında aktaracağını iletti.
Kamu Yönetimi Reformu’nun temel hedefinin dünyada insanı mutlu etmek için refah ve rekabet edebilirlik kapasitesini artırmak olduğu şeklinde ifade eden Vali Kızılcık, bu amacında, özel sektör ile kamunun ne kadar ortak çalışmayı başarması ile orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2087

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com