Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.07.2009
Kamu Yönetimi'nde Herkesten Proje Mantığını


Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 15 Ekim tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçileri’nin Trabzon’da toplanacağını belirterek, toplantıya Trabzon’un üreteceği projeler ile yön vermesi gerektiğini söyledi. Trabzon’da yaptığı incelemelerde proje ofislerinin model olarak kurulduğunu ancak fonksiyon kazandırmak için güçlü bir koordinasyon sağlayacağını bu amaçla kendi takımını oluşturacağını vurguladı.

Vali Kızılcık Kamu ile özel sektörün işbirliği içinde çalışmasına olanak sağlayan her türlü çalışmayı destekleyeceğini açıkladı.

Kızılcık, Rusya Federasyonu’nun soçhi’den Trabzon’a uçak seferleri ile turizm hareketi başlatmak istediğini bildirirken, İran İslam Cumhuriyeti’nin de ithalatını Türkiye ve Trabzon’a kaydırmak için 50 milyon avro projeye kaynak aktardığını iletti.

Trabzon’un inanılmaz bir coğrafya da bulunduğunu ifade eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AB’nin önemli bir hedef olduğunu, AB’nin de önümüzdeki dönemde Bölgeyi odaklayan çalışmalara önem verdiğine işaret etti.

Trabzon’un 4 bin yıllık tarihinden bugüne çok az izler yansıdığını, Türkiye’nin köyden kente göç dalğasından en çok etkilenen illerden biri olduğunu vurguladı.

Geçmişinde opera binası bulunan Trabzon’un bugün bu değerine sahip olamamasının geldiği noktayı gösteren önemli bir olgu olduğunu aktardı.

TTSO’YA VALİ KIZILCIKTAN TAM NOT

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu ile toplandı. Toplantı öncesi Proje Koordinasyon Ofisi ve Trabzon ABİGEM çalışmaları hakkında brifing aldı.

Vali Recep Kızılcık, aldığı brifing ardından yaptığı açıklamada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Proje Koordinasyon Ofisi ve ABİGEM çalışmalarına tam not verdiğini söyledi.

VALİ KIZILCIK PROJE MANTIĞINI ÖNEMSİYORUM HERKESTEN İSTİYORUM

Proje mantığını çok önemsediğini, bütün yöneticileri proje yürütme mantığına sahip olmasını, çalışmalarını bu doğrultuda yürütmesini istediğini aktardı.

Proje yaklaşımının kamu ile özel sektörü bir araya getiren bir yol olarak adlandıran Vali Recep Kızılcık, böylece ortak çalışmanın sağlanacağını ifade etti.

VALI KIZILCIK: BÜTÜN PROJE OFİSLERİ TEK BİR KOORDİNASYON’DA BİRLEŞTİRİLECEK

Vali Kızılcık, Trabzon’da yaptığı ilk incelemelerde her kamu biriminde, proje ofislerinin kurulmuş olduğunu ancak ciddi bir koordinasyon eksikliği gördüğünün altını çizdi. Model olarak proje ofislerinin oluşturulmuş olduğunu açıklayan Vali Recep Kızılcık bunun fiiliyata dönüştürülmesi gerektiğini savundu. Bütün proje ofislerinin tek çatı oltanda toplayacağını belirterek, ciddi bir koordinasyon sağlanacağını elde edilecek sinerji ile ortak bir hareket yürütüleceğini vurguladı.

AB TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLERİ 15 EKİM’DE TRABZON’DA TOPLANACAK

“Önümüzde inanılmaz fırsatlar var, zaman son derece sınırlı” şeklinde sözlerine devam eden Vali Recep  Kızılcık, Ekim ayının 15’inde Avrupa Birliği Büyük Elçileri’nin Trabzon’da toplanacağını açıkladı. Avrupa Birliği Dönem Başkanı ile yaptığı görüşmede, AB’nin yeterince Güney Doğu’ya eğildiğini, bundan sonraki odak noktalarının Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Karadeniz bölgelerine olacağını bildirdiğini ifade etti.

AB BÜYÜKELÇİLERİNİN ÖNÜNE PROJE KOYMALAYIZ

Trabzon’da çeşitli kurumlar bünyesinde bulunan bütün proje ofislerinin bir araya gelerek yeni bir çalışma dönemi planlaması hazırlığında olduğunu belirten Vali Recep Kızılcık,” AB Büyük Elçileri Trabzon’a geldiğinde, önlerine çok iyi projeler koymalıyız. Bu bölgemiz gerek sınır ötesi, gerekse sınır içi projelere çok açık bir potansiyel taşımaktadır.”dedi.

Batman valiliği döneminde de, Avrupa Birliği Projelerine önem verdiğini anımsatan Vali Recep Kızılcık, AB’nin 16 Milyar Euro’luk mali yardım hibesinden en büyük desteği Batmana bu şekilde sağladıklarını vurguladı.

KURSLAR NİTELİKLİ HALE GETİRİLECEK

Global krizin Türkiye’ye etkilerini aşmak için hükümetin 500 bin iş alanı açma projesinin gündeme alındığını belirten vali Recep Kızılcık, bunun için temel aktörün iş ve işçi bulma kurumları olduğunu, ancak mevcut yapının bu fonksiyonu yerine getirmede zorluklar yaşayacağını savundu.

Proje mantığının işve işçi bulma kurumlarında etkin hale getirilmesi gerektiğini bu yönde Trabzon’un yeni bir yapılanma içinde olacağını söyledi.

HİZMET SEKTÖRÜ TRABZON’DA GÜÇLENDİRİLECEK

Trabzon’da açılacak kursları çok başarılı hale getirilmesi için gayret göstereceklerini belirten Vali Recep Kızılcık, “ Bu kısa sürede gözlemlediğim kadarıyla hizmet sektörü burada sıfır. Madem bu bölge turizmde iddialı o halde daha profesyonel olmalıyız. Büyük para kazanmak istiyorsak hizmeti becerebilmeliyiz. Bu eksikliğimizi kapayacağız.”diye konuştu.

DENEYİMLERİMİ TRABZON’A AKTARACAĞIM

Doktora çalışmasını, şirket yönetim mantığının kamu yönetimine ithal edilmesi, alanında yaptığını hatırlatan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye’nin Kamu Yönetimi Reform çalışma gurubunda da yer aldığını, deneyimlerini Trabzon’daki çalışmalarında aktaracağını iletti.

Kamu Yönetimi Reformu’nun temel hedefinin dünyada insanı mutlu etmek için refah ve rekabet edebilirlik kapasitesini artırmak olduğu şeklinde ifade etti. Bu amacında, özel sektör ile kamunun ne kadar ortak çalışmayı başarması ile orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’NİN AB HEDEFİ TRABZON’UN DA HEDEFİ OLACAK

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Avrupa Birliği’ne tam üyeliğin Türkiye’nin bir numaralı hedefi olduğu, 35 başlıkta yürütülen müzakerelerin devam ettiğine vurgu yaparak, “ Türk özel sektörü ve Kamu ortaklaşa bu hedefi gerçekleştirecektir. Ortaya çıkan kapasite sorunu birilikte çözümlenecektir..” sözlerine yer verdi.

KAMUDA HİZMET ANLAYIŞI İYİ DEĞİL, DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ

Vali Kızılcık, açık konuşmaktan yana olduğunu ifade ederek, “ Kamu kurumlarında hizmet anlayışı iyi değil. Avrupa Birliği’nin istediği standartlar sağlanamadı. Burada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda beni memnun eden çalışmaları memnuniyetle takdir ediyorum. Sizler dışardan destek sağlayarak çözüm sağlamaya çalışıyorsunuz. Ama asıl kamu çalışanlarının tümü A’dan Z’ye taranarak olması gereken dönüşümü başarmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜM İÇTEN BAŞLAYACAK

“Dönüşüm” teriminin, ABD lideri Barak Obama’nın da gündeminde bulunduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Vali Recep Kızılcık,” Hiçbir sistem yoktur ki, dönüşüm içten başlamasın. Dönüşüm içten olmalıdır. TTSO olarak dışardan bir destek ile bunu sağlamaya çalıştınız. Ama esas kamu ve baştaki idarecilerdir. Kurumlardaki insanlar da buna dahil olmalıdır. İçselleştirmenin gerçekleştirilememesi, ülkemizde Norm Kadro uygulamasını fiyasko ile sonuçlanmasını getirmiştir.”dedi.

DÖNÜŞÜM İÇİN KENDİ TAKIMIMI OLUŞTURUYORUZ

Trabzon valisi Recep Kızılcık, dönüşüm için kendi takımlarını oluşturmaya başladıklarını açıklayarak,” Oluşturulacak takım ve onlara nezaret edecek olanlar kamu yönetiminde kılcal damarlara kadar nüfus edeceklerdir. AB perspektifini hedef alarak bu dönüşümü sağlamaya katkı verilecek. Vatandaşların lehine çalışacağını gördüğüm her türlü danışmanlığı sonuna kadar desteklerim. Yeter ki amaç, insanı daha refah ve mutlu kılıp rekabet edebilirliğini artırmak olsun.” diye konuştu.

BEN KOÇLUK YAPARIM

“Trabzon’da iyi bir ortam var” diyen Vali Kızılcık “  bize düşen ortak aklı koordine edip o sinerjiyi sağlayıp büyümektir. Ben koçluk yaparım. Ama herkes sorumluluğu üstüne almalıdır. Başarıya da başarısızlığı da paylaşmalıyız.”

BAŞKAN EREN: TTSO ORTAK AKIL TOPLANTISINI DEVAM ETTİRECEK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, 2002 yılından beri Trabzon’da kamu, sivil toplum ve parlamento temsilcilerinin yılda iki kez kent sorunlarını değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiğini anımsattı. TTSO’nun organizasyonunu üstlendiği bu toplantının seçimler nedeniyle son bir yılda gerçekleşmediğini belirterek, yeni dönem için çalışmalara başlandığını vurguladı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KOMŞU ÜLKELER İLE TİCARET AĞI KURUYORUZ


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un 92 ülkeye olan Bir milyar Dolar ihracatını artırmak gayretinde olduklarını söyledi. Komşu ülkelere yönelik ticari faaliyetleri artıracak girişimlere ağırlık verildiğini vurguladı.

TTSO’nun, komşu ülkelere yönelik olarak bir ticaret ağı oluşturma girişimini başlattığını belirten Başkan Hacısalihoğlu, projenin oda üyesi işletmelerin ihracat kapasitesini yükseltmeyi amaçladığını aktardı.

Bu amaç doğrultusunda, başlangıçta İran İslam Cumhuriyeti, Gürcistan ve Rusya Federasyonu, ardından da Ukrayna ve Romanya gibi ticari faaliyetlerin bulunduğu ülkelerde TTSO’nun temsilciliklerinin açılacağını iletti.

İLK TEMSİLCİ İRAN İSLAM CUMHİRİYETİ’NE

İlk temsilcinin İran İslam Cumhuriyetine atanmakta olduğunu bildiren Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO bünyesinde da kurulmakta olan ofiste bu ülkelerin birer temsilci masasının oluşturulacağını söyledi.

Dış ülkelere Trabzon’un ekonomik açıdan açılmak zorunda olduğunu belirten TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üyelerin ihracat girişimlerine destek de bulunmayı sağlayacaklarını ifade etti.

RUSYA TİCARETİNİ VE TURİZMİNİ TRABZON YENİDEN KAZANMAK ZORUNDA

Trabzon’un Rusya Federasyonu ile ticaret aktivitesinin yüksek olduğu dönemlerde krizlerden etkilenmediğini anımsatan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Nataşa söyleminin bu ülke ile ticari faaliyetleri yerel planda olumsuz etkilediğini aktardı.

Rusya ticaretini ve turizmini Trabzon’un yeniden kazanmak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, güvenlik uygulamalarının her zaman yanında olduğunu ancak ticareti baltalayan etkilerden de kaçınılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Trabzon’un Doğu Karadeniz’in bir merkezi ve liman kenti olmasından kaynaklanan bazı sorunlar yaşandığını, bir plan çerçevesinde çözüm üretilmesinin daha makul sonuçlar ortaya çıkaracağını vurguladı.

TTSO, TRABZON YATIRIM OFİSİ İÇİN MEKAN ODA DA HAZIRLANIYOR

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Yatırım Ofisi için TTSO hizmet binasında mekanın hazırlandığını, burada çalışacak ekibin belirlenerek eğitimlerden sonra göreve başlayacağını aktardı. Kurumların güç birliği yaptığını, bundan Trabzon’un ve bölgenin yararlı sonuçlar elde edeceğini söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, TTSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda komşu ülkelere yönelik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

VALİ KIZILCIK: RUSYA FEDARASYONU SOCHİ’DEN TRABZON’A UÇAKLA TURİST TAŞIMAK İSTİYOR

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu ile yaptığı görüşmede, Sochi’den Uçak seferleri ile Trabzon’a turizm hareketinin başlatılma isteğinin kendisini iletildiğini iletti. Bu konuda TTSO ile bir çalışma yapılması ve önerisinin değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İTHALATINI TÜRKİYE YE KAYDIRMAK PROJESİNE 50 MİLYON AVRO BÜTÇE AYIRDI

Vali Recep Kızılcık, İran İslam Boşkonsolosu’nun kendisine yaptığı ziyarette ise Trabzon’u da kapsayan olumlu gelişmeler bulunduğunu aktardı. Özellikle İran İslam Cumhuriyeti’nin yurt dışından ithalatının 80 Milyar dolar dolayında bulunduğunu, bu ithalatın bir bölümünün Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesi gündemde olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, “  Başkonsolos ile yaptığımız görüşmede, bu ülkenin ithalatının Türkiye’ye üzerinden yapma isteği iletildi. İthalatın kaydırılmasını sağlayacak proje içinde 50 milyon Avroluk bir bütçe ayrıldı. İstanbul, İzmir ve Trabzon limanları üzerinden bu transit gerçekleştirilmesi öngörülüyor.”dedi.

İNANILMAZ BİR COĞRAFYADAYIZ

Trabzon’un inanılmaz bir coğrafya da bulunduğunu söyleyen Trabzon Valisi Recep Kızılcık,  Türkiye’nin ve Trabzon’un genel hedefinin AB olduğunun unutulmadan komşu ülkeler ile bağların güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

AB TÜRK KOBİLERİNE REKABET KAZANDIRACAK

AB hedefi ile Türk KOBİ’lerinin rekabet edebilirliğini artıracağını, bunun Türkiye sanayisini olumlu yönde etkileyeceğini iletti. KOBİ’lerin dünyanın her tarafında en rekabetçi ve piyasa koşullarına uygun güç olduğunu belirtti.

TRABZON’UN TİCARET VE TURİZM ALTYAPISINA YATIRIM ŞART

Bu coğrafya’da Trabzon’un altyapısını gerek ticaret gerekse turizm açısından güçlendirmek gerektiğini ileten Vali Recep Kızılcık, en azından 3-4 tane daha yeni otel yapılması gerektiğini aktardı. Trabzon’da turistlerin konaklama gün sayısının da artırılması için tesisleşmeye açık olması gerektiğini vurgulayarak, “ Erzincan ve Elazığ’dan Forum AVM’ye insanlar geliyor. Ama günübirlik. Aguapark olsa burada kalış süreleri artacaktır. Bu yönde tesisleşmeyi güçlendirmeliyiz.”diye konuştu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: GÖÇ KENT KÜLTÜRÜNÜ BOĞUYOR ÖNLEM ALINMALI

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgede kırsaldan kente göçün yüksek oranda olduğunu bunun kent kültürüne olumsuz etkilerine karşı önlem alınması gerektiği önerisinde bulundu. Kent yaşamına dönük projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

YIKILAN TRABZON OPERA BİNASI GELDİĞİMİZ NOKTAYI GÖSTERİYOR

Bu konuda yaptığı değerlendirmede Vali Recep Kızılcık, şehirleşme oranının Türkiye’de genel bir sorun olduğunu ifade ederek, buna karşı önleyici projelerin hayata geçirilebileceğini aktardı.

Batman’dan bu konuda örnek veren Vali Recep Kızılcık,” Kırsaldan Kent Hayatına Göçen Kadınların Adaptasyon ve Rehabilitasyon Programı”nın uygulandığını anımsattı.

Trabzon’da da bu sorunun yüksek oranda hissedildiğini belirten Vali Kızılcık, 4 bin yıllık tarihi bir kent olan Trabzon’da bu geçmişi yansıtan izlerin büyük oranda yok edilmiş olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, “Geçmişte Trabzon’da opera varsa ve şu anda yoksa bu Trabzon’un nerede olduğunu gösterir. Bunun için önlem alınacaktır ve sanat en önemli kaynağımız olacaktır.”diye konuştu.

RESİMLER:

1. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, tam not verdiği  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisi ve Trabzon ABİGEM ekibi ile birlikte

2. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Trabzon Valisi Recep Kızılcık Trabzon’un gündemine ilişkin uzun bir toplantı gerçekleştirdi.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2517

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com