Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.07.2009
Keşan Logoda Anlatılacak


Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde üretilen keşan ve peştamal dokumalarını geliştirmek için kurulan Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği kurumsal logo yarışması açtı.

Geçtiğimiz günlerde 'Geleneksel Çarşıbaşı Keşanı Coğrafi İşareti' tescil beratını devralan Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Kul, "Çarşıbaşı İlçesi sınırları içerisindeki tezgahlarda üretilen Keşan ve Peştamal dokumaları Çarşıbaşı Kaymakamlığı'nın müracaatı sonucu Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Coğrafi İşaret' ile tescillenmiştir. Kaymakamlık uhdesinde bulunan "Çarşıbaşı Keşanı Coğrafi İşareti", Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği'ne devredilmiştir. Çarşıbaşı Keşanı'nın geleceğine yön vermek ve üretilen keşan dokumalarında da kullanmak için bir logo ihtiyacı doğmuştur. Bu logo ile hem keşan dokumaları ve hem de Çarşıbaşı İlçesi'nin bir bütün olarak tasarlanması hedeflenmektedir" dedi.

 


Kul, ortaya çıkan logoyu Çarşıbaşı'nda üretilen bütün Keşan dokumalarına işleyeceklerini de kaydederek, "Böylelikle Çarşıbaşı'nda üretilen ancak bazı yörelerde başka il ve ilçelerin üretimiymiş gösterilen Keşan dokumalarının gerçek anlamda dokunduğu yerin Çarşıbaşı olduğunu vurgulamış olacağız" diye konuştu.


Kültürel miras dışında ilçenin en önemli istihdam kapılarından biri olan Keşan ile Çarşıbaşı'nı en iyi anlatacak logo yarışmasının önemine işaret eden Kul, "Keşan dokumaları artık Dünya'nın her tarafından ilgi görüyor. Bunu üreten tek yöre de Çarşıbaşı'dır. Bu nedenle dernek olarak 'Kurumsal Logo Yarışması'nı açtık. Yarışmaya herkes katılabilecek. Ücretsiz olan katılımlarda kişiler en fazla 3 farklı çalışma ile yarışmaya katılabilecekler. Yarışmacılar daha detaylı bilgi edinebilmek için derneğimizin yanı sıra Çarşıbaşı Kaymakamlığı ve Çarşıbaşı Belediyesi'ne başvurabilecekler. Müracaatlar 24 Temmuz 2009 tarihine kadar sürecek ve 25 Temmuz 2009 Cumartesi günü de sonuçlar açıklanacak. Yarışmada birinciliği elde eden eserin sahibine 1000 TL (Bin Türk Lirası) ödül, iki mansiyona da çeşitli hediyeler vereceğiz. Ödülleri ise 26 Temmuz 2009 Pazar günü yapılacak olan Çarşıbaşı Kaldırım Yayla Şenlikleri'nde düzenleyeceğimiz törenle takdim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 2231

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com