Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.07.2009
Sergi Var Ancak Gezen Yok


Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasında şehrin 1800'lü yıllardaki ekonomik ve sosyal hayatını anlatan bir sergi, çok az kişi tarafından gezildi.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün de bulunduğu Eski Valilik binasında yer alan Karadeniz Geleneksel Yaşam Sergisi, Trabzon'un 1800'lü yıllardaki ticaret merkezinin odağı konumundaki Kemeraltı Çarşısı'ndan değişik kesitler sunuyor.

Kentin sosyal yaşantısını ve o zamanki ticari hayatını minyatürlerle canlandıran geleneksel yaşam ve kültür sergisinde, yöreye mal olmuş Temel ve Fadime tiplemeleri ile geleneksel el sanatları da sergileniyor. Ancak binanın iç kısmında yer alması nedeniyle Trabzon'da yaşayanların yanı sıra kenti ziyaret eden çok sayıdaki yerli ve yabancı turist sergiyi gezme imkanı bulamıyor. Yapılan onca masrafa rağmen Trabzon tarihini yansıtan bu çok önemli çalışma beklenen faydayı sağlayamıyor.

Türkiye'nin değişik illerinde de benzerleri bulunan bu tür sergilerin halka açık bir alanlarda veya daha çok ziyaret edilen bir müzede yer alması durumunda daha çok turist ve ziyaretçi tarafından görülebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Kuzey Ekspes

Toplam Okunma Sayısı : 2207

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com