Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.07.2009
Heerenveen Maçının Analizi


Standard Liege ile oynadıkları müsabakanın onbirinden sadece Egemen ve Alanzinho’nun yer aldığı Heerenveen karşısında Trabzonspor top ayağında iken iyi organizasyonlar yaptı. 

Ancak top rakibe geçtiğinde orta saha ve defans bloğu arasındaki kopukluk gözüktü. Özellikle ilk yirmi dakikada Hollanda ekibi Ferhat Öztorun’un kulvarını iyi kullandı. Bordo mavili ekibin top rakipteyken beşli orta sahaya döndüğü pozisyonlarda maalesef Ferhat tek başına bırakıldı. 

Trabzonspor’da bu alandan gelen iki ters toplan kalesinde de iki gol gördü. Yattara’nın sakatlığından sonra forma şansı bulan genç Barış Heerenveen karşısında Standar Liege maçında olduğu gibi sağ ve sol kanatları kullandığın da bordo-mavililer pozisyon buldu. İlk golün hazırlayıcısı olan Barış ikinci golünde hazırlanışında büyük payı vardı . Her gün üzerine katan bu genç futbolcuya forma şansı verildiği takdirde bu sezon hem Trabzonspor hem de Türk futbolu yeni bir yıldız kazanacak. Orta alanda görev yapan Ceyhun Gülselam’ın tedirginliği dikkat çekerken Selçuk’un uzun ve nokta atışları isabetli oldu. Trabzonspor’u rakip kaleye taşıyan isim ise Alanzinho idi.Takımı rahatlattı, topu ayağında sakladı ve oyunu kontrol etmesini bildi. Oyunun başında Giray ve Egemen’in açık vermeleri handikap görünürken her iki oyuncuda oyunun daha sonraki bölümlerinde iyi bir ikili teşkil ettiler. 

Trabzonspor ne zaman oyunu kenarlara taşıdıysa hücumda etkili oldu. Bordo-mavililerin Hollanda ekibinin filelerine gönderdiği ikinci gol; hazırlanış ve yapılış bakımından mükemmeldi. Savunmasında Egemen ve Giray’ın birlikte rakip kale önünde görülmesi bence son yılların hücum futbolunda beklenen ve özlenen bir görüntüydü. Gerilerden koşup gelen Giray’ın attığı gol ise genç futbolcu için büyük moral oldu. Sol ayağını iyi kullanan kendine güveni olan Ferhat’ın ise özelikle hücumlara çıkışı büyük beğeni kazandı. Henüz üçüncü hazırlık maçını oynayan Trabzonspor’un ilk kırk beş dakikasına görüntüsü olumlu izlenimler verdi. 

Gökhan Ünal’ın geçen seneki yapısından daha değişik bir oyun stiline bürüneceği Heerenveen karşısında yaptıklarıyla oraya çıktı. Yere iyi basan, pres ve yardımlaşmasını geliştiren Gökhan’a Umut veya başka bir partner geldiğinde Trabzonspor istediği sonuçları elde edebilir. Özellikle bir de takım oyunu oturttularsa Karadeniz ekibi ligde fırtına estirecektir. 

Toplam Okunma Sayısı : 1914

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com