Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.07.2009
Macaristan'ın Sanayi Bölgesi'ne Açılıyoruz


TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam adaylığı öncesinde yürütülen projeler ile oda üyeleri olan işletmelerin AB üyesi ülkelerdeki işletmeler ile bağlarının kurulması, işbirliğinin sağlanması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bu kapsamda, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Macaristan Gyor-Mosan- Sopran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Elod Dinnyes ve Bölge Müdürü Andras Biro ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TTSO’nun Avrupa Birliği ile özel sektör bazında geliştirmeye yönelik olarak çalıştığını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, hazırlanan projeler ile bu işbirliğini karşılıklı üyeler arasında koordine etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği İşletmeler Ağı’na Trabzon’un katılmış olduğunu vurgulayan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bu projenin Trabzon’daki özel sektörün sınır ötesi işbirliğini geliştireceğini bildirdi.

Proje kapsamında TTSO’yu ziyaret eden Macaristan Gyor-Mosan- Sopran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Elod Dinnyes ve Bölge Müdürü Andras Biro’ya dış ticaret yapmak isteyen 200 oda üyesine ait bilgi dokümanını sundu. Başkan Hacısalihoğlu, listede bulunan firmaların üretim alanları ve yurt dışında ortaklık, yatırım ve ticaret gibi isteklerinin ayrıntılı bir şekilde yer aldığını vurguladı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, sınır ötesi işbirliklerinin gerek interaktif sistem üzerinden gerekse temsilcilik ofisleri ile geliştirildiğini vurguladı. Kanuni Sultan Süleyman’dan ötürü Macaristan’ın Zigetvar şehri ile Trabzon’un kardeş şehir ve kardeş ticaret odaları anlaşmaları bulunduğunu anımsatarak, bugüne kadar iki ülke arasında sıcak bağların kurulduğunu kaydetti.

Macaristan Gyor-Mosan- Sopran Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Elod Dinnyes, yedi bölgeye ayrılan ülkesinde sanayi, gıda, hizmet ve ticaret sektörlerinin en yoğun olduğu bölgede bulunduklarını söyledi.

Kendi bölgeleri ile Trabzon’daki işletmeleri birbirine yakınlaştırmayı öngördüklerini ileterek,” Bizim bulunduğumuz bölge Kuzey Macaristan’da sanayi üretimi çok güçlüdür. Özellikle otomotiv ve otomotiv yedek parça üretimi alanında marka bir bölgeyiz. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Bu nedenle komşu ülkelerimizle sınır ötesi işbirlikleri yürütüyoruz. Slovakya ve Avusturya en sıkı bağlarımızın kurulduğu ülkelerdir.”dedi.

Avrupa İşletmeler Ağı’nda karşılıklı benzer sorunların aşılmasında bilgi paylaşımı yenilik açısından önemli katkıları bulunduğunu ifade eden  Genel Sekreteri Elod Dinnyes, Trabzon bölgesindeki işletmeler ile  daha yakın bağlar kurmayı arzuladıklarını söyledi.
Trabzon’u tanımak ve ortak projeler gerçekleştirmeyi istediklerini belirterek, “  Hem Uzakdoğu hem de AB ülkeleri ile çalışıyoruz. Trabzon ile de çalışabiliriz.” diye konuştu.

 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2046

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com