Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.07.2009
ALS Hastalığına Gözleriyle Direniyor


ALS hastalığıyla 10 yıldır mücadele eden Trabzonsporlu İsmail Gökçek kendi gibi hastalara umut olmak için ALS Derneği'ni kurdu. Eşiyle derneğe giden Gökçek, özel bir bilgisayar sayesinde gözleriyle konuşarak derneği yönetiyor.

ERGÜN ÇOLAKOĞLU İSTANBUL

   Türkiye ALS hastalığını ilk olarak Fenerbahçeli Sedat Balkanlı'nın bu hastalığa yakalanması ile duydu. Hatta hastalık “Sedat'ın hastalığı” olarak tanındı ve eşi ile birlikte giriştikleri mücadele halkın takdirini kazandı. Türkiye Sedat'a üzülürken bu kez Trabzonsporlu İsmail Gökçek'in aynı hastalığa yakalandığı haberi geldi. Ancak İsmail Gökçek bu andan itibaren yeni bir sayfa açtı ve kendisi gibi aynı hastalığa yakalananlara umut ışığı olabilmek için ALS Derneği'ni kurdu. Şimdi 10 yılın ardından sadece gözlerini hareket ettirebiliyor. Göz bebeklerini takip edebilen bilgisayar sayesinde konuşup iletişim kurabiliyor. Ve gözleri ile Türkiye'deki 7 bin ALS hastasına umut dağıtıyor.

   İLK DUYDUĞUMDA AĞLADIK

   Sakaryaspor Kulübü'nde Giray Bulak'ın yardımcılığını yürüten İsmail Gökçek'e ilk teşhis 1999 yılında konuldu. Kaslarında seğirmeler, parmak uçlarında uyuşmalar ve konuşmasındaki bozukluklar üzerine doktora gittiğini belirten İsmail Gökçek “Çaresizliğin ne demek olduğunu anladım. Berbat bir durumdu” dedi. Hastalığını öğrendikten 2 hafta sonra Sedat Balkanlı'yı ziyaret ettiğini belirten İsmail “Önce şaka yapıyorum zannettiler. Gülüştük. Ancak işin ciddiyetini anlayınca eşime hemen söylememi istediler” dedi. Eşinin hastalığını kendisinden 2 ay boyunca sakladığını belirten Adalet Gökçek de “Bir akşam beni odaya çekti. Ve hastalığına teşhis konulduğunu söyledi. Yüzündeki ciddiyeti görünce ben 'kanser ya da AİDS' diye düşündüm. ALS'nin ne olduğunu bilmiyordum. Sedat'ın hastalığı diye söyleyince her ikimiz de ağlamaya başladık” dedi.

   BAŞBAKAN'DAN DESTEK

   Sedat Balkanlı ile birlikte 2001 yılında büyük zorluklar sonucunda ALS Derneğini kurduklarını söyleyen İsmail Gökçek 7 bin dernek üyesi hastanın her türlü sorunuyla ilgilendiklerini ifade ediyor. Şimdi ise ALS Kliniği açmak için hazırlık içinde. İsmail Gökçek klinik için en büyük desteği Başbakan Tayyip Erdoğan'dan almış ve çok mutlu olmuş. Başbakan Erdoğan'ın ve Eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kendilerini ziyareti ettiklerini söyleyen Gökçek, başbakanın kendilerilye çok yakından ilgilendiklerini ve klinik için destek sözünü de o gün verdiğini anlatıyor. Eşi Adalet Gökçek ise Başbakan Erdoğan ve eşinin ziyaretinden çok duygulandığını belirtiyor ve ekliyor: ”Bize bir başbakan ve eşi gibi değil de komşumuz gibidavrandılar. Bu ziyaret bize büyük moral oldu” diyor.
   EVİMDE HASTA YOK HASTALIK VAR

   2 yıl boyunca kendine gelemediğini ve kitaplarda, internette gazetelerde sürekli hastalığın çaresini aradığını belirten Adalet Gökçek “İsmail için 6 ay içinde yatak, 2 yıl da ömür biçildi. Eşimin hastalığını saklıyordum. Ağlıyordum sürekli. Sonra Sedat'ın eşi Şükran bir gün 'Boşuna kendini yıpratıyorsun. Yok bunun çaresi' dedi. Ona biz de sizin gibi gülebilecek miyiz diye sordum. Daha sonra kabulendim ve onunla yaşamayı öğrendim. Şimdi benim evimde hasta yok, hastalık var” diye konuştu. Hastalığın şu ana kadar bilimsel çaresi olmadığını da belirterek hastaların kendilerini sömürmeye çalışanlara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: www.tsfutbol.com

Toplam Okunma Sayısı : 2237

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com