Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.07.2009
5. Uluslararası Maçka-Sumela Kültür ve Sanat Festivali Başladı


Trabzon’un  turizm merkezi ilçelerinden Maçka’da düzenlenen 5.Uluslararası Maçka Sumela Kültür ve Sanat Festivali başladı.

 

Festival Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından  İstiklal Marşının söylenmesi ve saygı duruşu yapılması ile başlandı. Kortej yürüyüşü ila devam etti.

Daha sonra Belediye parkında açılış töreni yapıldı. Buradaki törene CHP milletvekili Akif Hazmaçebi, Kaymamak Ali Murat Kayhan , Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, siyasi parti il temsilcileri, belediye başkanları, Trabzon eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Genç yaptığı konuşmada 5. Uluslararası Maçka-Sumela Kültür ve Sanat Festivali ile birlikte Maçka’nın hem turizm açısından hem de ekonomik açıdan büyük yararlar sağlayacağını kaydetti. Genç; “Her yıl belediyemiz tarafından düzenlenen bu festivaller hem ilçemizi dünya kamuoyuna tanıtıyor hem de ekonomik anlamda büyük faydalar sağlıyor” dedi.

5. Uluslararası Maçka-Sümela Kültür ve Sanat Festivali’nin programı ise şu şekilde: 1 gün:  Festival Kortej Yürüyüşü, Proytokol konuşmaları ve Halk Gösterileri, Karadeniz Uşakları Kolbastı Gösterisi, Festival Futbol Turnuvası ve Ödül Töreni. Bizim Gönül Konser 2. Gün: Halk Dansları Topluluğu Gösterileri, Nihat Genç, Sunay Akın ile söyleşi, Ferhat Göçer Konser

Toplam Okunma Sayısı : 2501

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com