Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.07.2009
Bordo-Mavililer Bochum'u 1-O Mağlup Etti (Maçın Analizi)


Trabzonspor Hollanda kampındaki son hazırlık maçında da mağlup olmadı. Bordo-mavililer Almanya ligini güçlü ekiplerinden Bochum’la oynadığı maçı ikinci yarıda Colman’ın penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuçla Trabzonspor Hollanda kampı sırasında onadığı haırlık maçlarının ardından namağlup olarak kente dönecek.

Maçın Analizi


Hollandadaki hazırlık maçlarının son provasında Bundesliga’nın önemli takımlarından biri olan Bochum karşısına çıkan Trabzonspor ilk yarım saatten sonra kendine geldi. Geçen sezon ki kadrodan Engin Baytar ve Tjikuji’nin monte edildiği bir kadroyla sahaya çıkan Karadeniz ekibi nedense maça tedirgin başladı. Orta alanda koordine eksikliği yaşadı. İlerde top tutamadı, oyunu kenarlara açamadı. Serkan’ın sağ kulvarı ise devamlı açık verdi .Ama mücadele, hırs ve oyun disiplini açısından olumlu bir sinyal verdi kırkbeş dakikada Trabzonspor. Bochum karşısında ilk yarıda 4–5–1 dizilişiyle oyuna başlayan Karadeniz ekibinde savunma bir iki hatanın dışında eksiksiz görev yaparken orta alanda ön libero Tjikuji kendi alanına çok çekildi. Onun yanındaki Selçuk’ta kazandığı topları iyi kullanamadı. Teknik direktör Hugo Broos’un orta sahada görev verdiği Colman ve Engin Baytar’ın hücum konusunda daha serbestlik tanımış ki rakip kale önlerinde bu iki futbolcu gözüktü. Yattara’nın alternatifi olan genç Barış daha önceki maçlara göre güçlü Bochum savunmasında boşluklar bulamadı. Tek forvet Gökhan Ünal ise yakaladığı iki gol pozisyonunda ayakta kalamadı. Kalabilse çerçeveyi bulması kolay olacaktı. Bordo-mavililer özellikle 31. dakika sonrasında rakibi karşısında dengeyi kurdu ve topu ayağında saklamayı bildi. İkili mücadeleleri kazandı, rakibi kendi sahasında değil de Bochum’un alanında baskı yapınca Trabzonspor’un istenilen ve beklenilen oyunu ortaya  çıktı.

 

Trabzonspor’un sıkıntısı yok mu. Elbette var. Karşınızdaki rakip lige hazır olan bir Alman ekibi. İlk 45 dakikada rakip kaleden üç net pozisyon bulan Trabzonspor sadece Alman ekibini direkten dönen topun dışında tehlikeli bir pozisyon vermedi. Ancak şu da görünüyor ki geçen sezon rahat ve net pozisyonları kaçıran zorlarını ise gole döndüren Gökhan Ünal’ın istekli oluşu Trabzonspor için pozitif bir yön. Henüz hazırlık döneminde olan bir ekibin her gün üzerine koyması olumlu bir gelişme.Sol orta saha ve gol yüzdesi fazla olan bir yabancı transferinin yanı sıra yine daha önceki söylemlerimizdeki gibi Gökhan ve oynadığı zaman Umut’la birlikte girdiği en az 3 pozisyonun birini filelerle buluşturabilecek bir oyuncu gerekli.

Beş maçı şöyle bir gözden geçirdiğimizde Trabzonspor’un fizik ve kondisyon açısından önemli bir yol aldığı ve özellikle ikinci yarılarda rakiplerine üstünlüğünü kabul ettirmesi dikkat çekti .Özellikle Bochum maçında bunu bir kez daha ortaya koydular.

Sonuç; teknik direktör ister Hugo Broos olsun ister başka birisi “KLİSMAN”ın olmazsa işiniz zordur.

(Kamil ANAHAR)

Toplam Okunma Sayısı : 1693

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com