Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.07.2009
Giresun’da Su Baskını Yaşanan Ev ve İş Yerlerinde Su Tahliye Çalışmaları Sürüyor


Rize ve Giresun’da dün akşamdan beri devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürüdürüyor.

 

Rize'de etkili olan sağanak yağış sonucu derenin taşması sonucu Karasu Deresindeki bir kahvehanenin büyük bölümü yıkılırken, 10 iş yerinde de maddi hasar oluştu.

 

Bölgede dün akşam saatlerinde beri aralıklarla etkili yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu ulaşıma kapanan Rize-Küçükçayır Köyü yolu, ekiplerce gece sürdürülen çalışmalarla, sabaha karşı açıldı.Yolun açılmasıyla ulaşılan, merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karasu köyünde, köy merkezinden geçen derenin taşması sonucu, Sultan Süleyman Arıcan'a ait dere kenarında kahvenin büyük bölümünün sulara kapıldığı, 10 iş yerinde de maddi hasar olduğu belirlendi. Ayrıca oluşan sel nedeniyle, ÇAYKUR'a ait birkaç çay alım yerindeki yaş çayın sulara kapıldığı, park halindeki araçların da zarar gördüğü tespit edildi. Yıkılan kahvehanenin sahibi Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde iş yerinde otururken, yukarı köylerde sel olduğu yönünde telefon geldiğini belirterek, ''Biz de bunun üzerine alelacele kahveyi boşaltık. Boşaltmamızdan 5 dakika sonra, köy merkezi ve kahve sular altında kaldı. Yukarı köyden haber gelmesiydi, sel sularına kapılabilirdik'' diye konuştu. Cemil Kork da, bir an önce yetkililerin bölgeye gelerek incelemelerde bulunması gerektiğini ifade ederek, ''Her yıl aynı sıkıntılar yaşanıyor. Buna bir çözüm bulsunlar'' dedi.Mustafa Kulaksız ise, Karasu deresine istinat duvarı yapılırken, derenin içinde moloz bırakılmaması uyarısında bulunduklarını ancak bunun dikkate alınmadığını belirterek, ''Onlar gelişigüzel işlerini yapıp bizi kaderimizle baş başa bıraktılar. Dikkatli iş yapılmayınca böyle oldu'' diye konuştu. Bu arada, dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın taşıdığı moloz nedeniyle, Rize-Erzurum kara yolu, İkizdere'nin Güneyce beldesi mevkisinde halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan, sağanak yağış nedeniyle, kent merkezindeki bazı bölümlerde su birikintileri oluşurken, küçük çaplı su baskınları olduğu belirtildi.

 

Karadeniz Sahil Yolu'nda Trafik Normale Döndü

 

Giresun'da etkili olan yağışın neden olduğu taşkınlar sonucu trafiğin kontrollü olarak verildiği Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım normale döndü.

Alınan bilgiye göre, kentte dün akşam saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış sonucu, kentin alçak kesimlerindeki ev ve iş yerlerine dolan suları tahliye etmek için ekipler gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Kentin Bulancak Durağı mevkisinde, kanalizasyon sisteminin tıkanması nedeniyle yollar hala sular altında bulunurken, bazı mahallelere, su birikintileri ve sel suyunun sürüklediği parke taşları nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Bazı mahallelere de elektrik verilemiyor.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye ekiplerinin hiç uyumadan gece boyunca su tahliyesi çalışması yaptığını belirterek, ''tüm çevre illerden vidanjör ve motopomp istiyoruz. Artık ihbarlara yetişecek gücümüz kalmadı. 80 yılın en şiddetli yağmurunu yaşıyoruz. Bunun karşısında insan gücünün yapacak bir şeyi yok. Tek sevincimiz can kaybının olmaması.''

Toplam Okunma Sayısı : 1717

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com