Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.07.2009
"Hükümetimiz, Krize Dönüşen Fındık Meselesini Aşma Konusunda Kesin Kararlı ve Kalıcı Çözüm Üretiyor"


Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yeni fındık stratejisinin hayırlı olacağına, bölge ekonomisi için de en doğru karar olacağına inandığını belirterek, ''Hükümetimiz, krize dönüşen fındık meselesini aşma konusunda kesin kararlı ve kalıcı çözüm üretiyor'' dedi.

 

Bakan Kavaf, THY'ye ait uçakla geldiği Trabzon Havalimanında,Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez ve Emniyet Müdürü Feridun Boz tarafından karşılandı.

Bakan Kavaf ve Vali Kızılcık, daha sonra valiliğe ait minibüse binerek, valilik binasına hareket etti. Valilik binası önünde şeref mangası tarafından karşılanan Bakan Kavaf, daha sonra Trabzon Valiliği Şeref Defterini imzaladı.

Bakan Kavaf, burada yaptığı konuşmada, ziyaretinin bölgeye yönelik olduğunu belirterek, Trabzon'un yanı sıra Gümüşhane ve Giresun'a da gideceğini söyledi.

Giresun'da yarın bakanlığına bağlı çocuk yetiştirme yurtları arasında düzenlenen yüzme şampiyonasının finaline katılacağını ve ayrıca bir rehabilitasyon merkezinin açılışını gerçekleştireceğini ifade eden Kavaf, Trabzon'da da bakanlığına bağlı kurumlara ziyaretlerde bulunacağını bildirdi.

Devlet Bakanı Kavaf, Trabzon'da göreve başlayan Vali Kızılcık'a yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Kızılcık, ziyarette, kentte Sevgi Evleri Projesi'nin bir an önce tamamlanması için TOKİ ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun da bulunduğu ziyarette Vali Kızılcık, Bakan Kavaf'a porselen fincan takımı armağan etti.

Buradaki ziyaretin ardından Bakan Kavaf, beraberindeki Vali Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte belediye başkanlığı binasına geçti. Bakan Kavaf, burada şeref defterini imzaladıktan sonra, 29 Mart seçimlerinden başarıyla çıkan Gümrükçüoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

Gümrükçüoğlu'nun belediye başkanlığında Trabzon'un tarihi kimliğine, sosyal gelişmişliğine, ticari ve turistik misyonuna yaraşır eski kimliğine tekrar kavuşacağına inandığını ifade eden Bakan Kavaf'a Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, gümüş telkari ve ahşaptan yapılmış kemençe hediye etti.

    

“Fındık Fiyatıyla İlgili Talepleri Gündeme Getiririz”

   

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, partisinin üçüncü olağan kongre sürecinde, başkan seçilen Ahmet Metin Genç'e, yeni görevinde başarılar diledi. Bakan Kavaf, Trabzon'da kongrelerin her zaman zor geçtiğini, bunda siyasetin kendi içindeki heyecanın ve bölgenin dinamiklerinin etkili olduğunu ifade etti.

Genç'in fındıkla ilgili talepleri kendisine ilettiğine dikkati çeken Bakan Kavaf, şunları söyledi:''Bölgenin ekonomisinde en önemli tarım ürünü fındık, ancak tabi ki tarım ekonomisinin bölgede bir tek ürüne endeksli olmasının sıkıntısı yıllardır yaşanıyor. Fındık az olduğu vakit de sorun oluyor çok olduğu zaman da. Onun için bölge ekonomisini canlandırmak, üstelik ekonomiyi de tek bir ürüne endeksli hale getirmenin ne kadar sıkıntılı ve riskli olduğunu, yaşadığı için bölge insanı iyi biliyor. Tabi bu durum siyasete, iktidarlara da yansıdığı için bu anlamda ekonomimizin dinamiklerini oluşturan ürün çeşitliliğini sağlamak açısından böyle bir karar alındı.''

Kavaf, yeni fındık stratejisinin hayırlı olacağına, bölge ekonomisi için de en doğru karar olacağına inandığını vurgulayarak, ''Fiyatla ilgili talepleri gündeme getiririz. Bölgenin Bakanı Faruk Nafiz Özak, bölgenin her türlü sorunuyla ilgileniyor. Hükümetimiz, krize dönüşen fındık meselesini aşma konusunda kesin kararlı ve kalıcı çözüm üretiyor'' dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1614

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com