Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.09.2008
Belediyeden çevre duyarlılığı


Belediyeden çevre duyarlılığı

   


       Trabzon Belediyesi daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre anlayışıyla çeşitli kampanyalar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendirme ve çevreye karşı duyarlı olmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda atık pil ve atık bitkisel yağ toplama kampanyası başlattı. Bu kampanya çerçevesinde daha önce okullara ve muhtarlıklara dağıtılan atık pil toplama kutuları şimdi de pil tüketilen işyerlerine dağıtılıyor. Amaç doğaya bırakılmadan toplanıp geri kazanımı sağlamak.

       İkinci kampanya da bitkisel yağ atıklarının toplanması. Bu amaç doğrultusunda da Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü daha önce dağıttığı atık yağ kutularının işyerlerince doldurulup doldurulmadığı denetlendi. Zabıta ile ortaklaşa yapılan denetimlerde 45 tatlı imalatçısı gezilerek özellikle tulumba tatlısı imalatında kullanılan yağın birden fazla kullanılmasını önleyerek insan sağlığını korumayı amaçlamaktadır.

   

       Trabzon Belediyesi 2006 yılında, bitkisel atık yağ üreten 250 işletmenin çevre ve orman bakanlığından lisanslı toplama ve geri kazanım firmalarıyla sözleşme yapmış olup, o tarihten bugüne kadar Trabzon merkezden 22.778 kg bitkisel atık yağ toplatılmıştır.

       Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, çevre faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Belediye olarak vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir çevre sunabilmek amacıyla çeşitli kampanyalar başlattık. Bu kampanyaların başında eğitim gelmektedir. Okullarda başlattığımız çalışmaları daha sonra halk düzeyinde de başlattık. Özellikle atık pillerin ve atık bitkisel yağların toplanması konusunda vatandaşlarımızın ve esnafımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu

19 Eylül 2008 Cuma
Toplam Okunma Sayısı : 2399

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com