Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.07.2009
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'u anlattı


Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'u anlattı


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Samanyolu Haber Tv'nin canlı yayınına katılarak Trabzon ve bölgeyi anlattı. Trabzon'da Atatürk Köşkü'nde yapılan canlı yayın yarım saat sürdü.

       Başkan Gümrükçüoğlu canlı yayında Belediye olarak başlattıkları Ayasofya Müzesi etrafı, Zağnos, Tabakhane ve Çömlekçi-Esentepe kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi. Gümrükçüoğlu, ayrıca Erdoğdu yolu ve Kanuni Bulvarı projelerinin de Trabzon'un önemli trafik sorununu gidereceğini sözlerine ekledi.

       Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, Ramazan ayı öncesine kadar doğalgaz'ın kente geleceğini, Eylül ayı itibariyle de kentin doğusundaki 5 mahalleye verileceğini söyledi.

       Trabzon'un tarihi, turizmi ve sporu hakkında da bilgiler veren Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon tarihin, kültürün ve tabiatın dünyanın en güzel fotoğraflarını veren bir şehirdir. Çok güzel doğası, tarihi ve turistik yerleriyle sadece bölgenin değil, ülkenin hatta Avrupa'nın çok önemli bir şehridir. Trabzon'un Güney bölgelerine göre tek eksiği oralara göre güneşinin az olmasıdır. Ancak, Trabzon her mevsim gezilip görülebilecek bir özelliği de var. Çok güzel konaklama tesislerimiz, çok güzel turistik tesislerimiz vardır. Güneye nazaran konaklama ücretleri çok daha uygundur. Bu yörenin insanı sevecendir, güleryüzlüdür ve misafirperverdir. Buraya gelenler tamamen huzur ve barışın hakim olduğu bir ortam bulacaklardır. Trabzon ayrıca çok önemli bir spor kentidir. Başta futbol ve Trabzonspor olmak üzere sporun bir başkentidir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının Trabzon'a alınmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu olimpiyatları en iyi şekilde düzenlemek için bugünden çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. 50 ülkenin katılacağı bu olimpiyatlarda Trabzon hem bölgeyi, hem de ülkeyi en iyi şekilde temsil edecektir." Dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un çok önemli bir sağlık kenti olduğunu belirterek, "Trabzon tarihinden beri bölgenin çok önemli bir tıp merkezidir. Bu özelliği son yıllarda biraz daha fazla öne çıktı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevimde Trabzon'a ayrı bir önem verdik. Bugün sağlıkta çok öne çıkan bir Trabzon vardır artık. Bu şehir sadece bölgenin değil, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin de sağlık merkezi haline gelecektir." Şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1974

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com