Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.08.2009
2011 Olimpiyat Bayrağı Trabzon'da Göndere Törenle çekildi.


2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'nın bayrağı Atatürk Alanı'nda düzenlenen törenle göndere çekildi. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, olimpiyatların 2020 yılında İstanbul'da yapılması için çalıştıklarını belirtti.

     Törene katılan Bakan Özak, Trabzon'da bugün bir milat olduğunu ifade ederek, ''Buranın insanı sporu ve sporcuyu her zaman desteklemiştir. Bundan sonra da bu oyunlarla birlikte daha çok desteğini gösterecektir'' dedi.

     Özak, Trabzon'da düzenlenecek olan oyunlarda çok başarılı bir organizasyon gerçekleştireceklerine inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

     ''Türkiye bir spor ülkesidir. Önümüzdeki yıllarda birçok uluslararası organizasyon gerçekleştireceğiz. Ülke olarak 2020 yılında yapılacak olan olimpiyatlara talip olacağız. Olimpiyatların 2020 yılında İstanbul'da yapılması için çalışıyoruz. Bu olimpiyatları yapabilir miyiz, yaparız. İstanbul, dünyada marka olmuş bir şehirdir.''

     Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise bugünün Trabzon ve ülke için çok önemli olduğunu belirterek, ''Binlerce yıllık tarihi olan Trabzon, 2011 yılındaki oyunlardan da alnının akıyla çıkacaktır'' diye konuştu.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı da Trabzonluların her şeye layık olduğunu dile getirerek, ''Bu oyunlar bittikten sonra Dünya Gençlik Oyunları'na talip olacağız. Bunun için tesislerimizi daha da geliştirmeliyiz'' dedi.

     Konuşmalardan sonra Bakan Özak ve beraberindekiler göndere oyunların bayrağını çekti.

     Törende kolbastı ekibi, Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sunarken, yöresel sanatçı eşliğinde vatandaşlar horon oynadı.

     Törene, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan ve Cevdet Erdöl, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon ticaret ve sanayi Odası Yönetim kurulu başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Uluslararası Spor Organizasyonlarından Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2314

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com