Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.08.2009
Hüseyin Bektaş 28.250 TL İle 2009 Çamlıyayla Köyü Ağası Seçildi


Çamlıyayla (Meğri) Köyü Derneği kuruluşunun 50.yılı münasebetiyle düzenlemiş oldukları Yayla şenliğini, Datça Burnu Mevkiinde kalabalık bir toplulukla gerçekleştirdi. Yayla Şenliğine ise tam 11 ağa adayının er meydanına çıkarak ağalığa talip olması şenliğe damgasını vurdu.

 

Bu yıl 50.yıl münasebetiyle gelenekselleşen yayla şenliğine büyük bir talep vardı. Datca Burnu Mevkiinde olan şenliğe Yöresel Sanatçılarımızda tam kadro hazır bir vaziyette programlarını sundular. Bayram Kantar, Ruşan Aydeniz ve Onur Bozatlı'nın Sahne aldığı programda doyasıya eğlenen Çamlıyaylalılar, Ağalık seçiminde ise doyasıya rekabeti ve köylerine hizmet edecek ağayı seçmenin mutluluğunu yaşadılar. Dile kolay tam 11 ağa adayı içerisinde ise Gönüllerin Ağalını, Köyünün Hizmet Ağalığını Güçlü Plastik Firmasının sahibi Hüseyin Bektaş 28.250 TL ile 2009 Çamlıyayla köyü ağası seçildi. Ağalık yarışına katılan, Mustafa Bozyokuş, Mehmet Başyurt, Hasan Başyurt, Recep Kodalak, Hüseyin Bektaş, Zihni Gülep, Halit Tekir, Yusuf Sivritepe, Yılmaz Boşyokuş, Selami Sivritepe ve Abdulkadir Tekir arasında doyasıya rekabet yaşandı.

 

Ağalık yarışmasını sunan yöresel sanatçımız Onur Bozatlı ve ağa adayları arasında geçen dialog ise görülmeye değerdi. Kimisi Tosunlarını satmanın derdinde, kimi yaylada yayılan keçilerin kimiside ortağından gelecek olan fiyatın telaşındaydı. Tüm köy halkının ve gelen misafirlerin keyifle izlediği ağalık yarışı sanırım Alucra’mızda son yılların en keyifli ağalık yarışıydı.

 

(Kaynak: Alucrahaber.com)

Toplam Okunma Sayısı : 2122

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com