Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.08.2009
Lig Başlerken Trabzonspor


2009-2010 Turkcell Süper Ligi Öncesi yazarlarımız ligi ve Trabzonspor’un son durumunu değerlendirdiler. Yazarlarımız Trabzonspor’un hazırlık maçlarında iyi sonuçlar aldığı, ancak bunun her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmeyeceği görüşünde birleştiler. Yazarlarımız Sivasspor maçının başlangıç açısından büyük önem taşıdığını belirtiler.

İşte Yazarlarımızın Görüşleri:

İLYAS AKÇAY: Trabzonspor’da yeni sezonda iddialı olunduğu mesajları veriliyor. Yapılan hazırlık maçlarında alınan sonuçlara bakılarak geleceğe yönelik umutlu mesajlar peş peşe geliyor. Doğal olarak değerlendirme ve bakış açısı hazırlık maçlarında alınan sonuçlara göre yapılıyor. Tabi hazırlık döneminde başarılı da gözüküyor. Ancak genel olarak bakıldığında lig geçen yılki kadar kolay geçmeyeceği görülüyor. Geçen yıl Fenerbahçe, Galatasaray kötü bir sezon geçirdiler. Ancak bu sezon üç İstanbul büyüğü de önemli transferler yaparak kadrolarını güçlendirdiler. Lig öncesi oynadıkları maçlarda iyi sinyaller verdiler, Bu nedenle ligin zirvesinde bu yıl kıran kırana bir yarış olacak. Trabzonspor bu üç takıma karşı bu sezon nasıl bir grafik çizeceğini şimdiden kestirmek zor. Ligin ilk haftasındaki Sivasspor-Trabzonspor maçı her iki takım içinde büyük önem taşıyor. Kazanan taraf gelecekte daha iddialı ve cesur olma adına motivasyon sağlayacak.

BEKİR BARÇIN: Trabzonspor’un hazırlık döneminde oynadığı maçlarda aldığı sonuçlara bakarsak iyi görünüyor. Ancak bu maçlarda oynadığı futbol geçen yıla göre değişik bir görüntü vermiyor. Birde yeni teknik direktör sürekli olarak sol tarafa takviye istiyor. Ancak oynanan maçlarda gördük ki, sağ taraf daha çok aksıyor. Bana göre esas takviye buraya gereklidir. Buna rağmen Trabzonspor sorunsuz bir hazırlık dönemi geçirdi. Takım taraftarıyla yine bütünleşti. İyi bir hava yakalandı. Bu da sezon öncesi önemli bir faktördür. Bunun yansımasını Sivaspor maçında daha iyi göreceğiz. Sivasspor maçı hem ilk olması hem de son yıllarda iki takım arasındaki rekabet açısından önem taşıyor. Ancak kaybeden taraf için her şeyin sonu olacağı anlamı taşımaz. Gönlümüz tabi Trabzonspor’un kazanmasından yanadır.

SELAHATTİN DİYADİN: Futbolun gerçeklerini kimse inkar edemez. Yani Trabzonspor’un hazırlık maçlarında aldığı sonuçlara fazla aldanmamak gerekir. Bu maçlarda da başta teknik kadro olmak üzere, yönetim takımın eksiklerini gördüler. Kendilerine göre de bunları gidermek için arayış içine girdiler. Yani Trabzonspor’un hazırlık maçlarında aldığı sonuçlara kesinlikle adlanılmamalı. Gözle görülür eksiklikler var. Gol yollarında sorunlar görülüyor. Lig maçlarının havası çok daha değişik olur. Bunun için her şeye toz pembe bakmamak gerekiyor. Sivasspor maçı tabii önemli. Sivaspor Anderlecht’e deplasmanda 5-0 mağlup oldu. Çok kötüydü. Ancak aynı takım bir hafta başka bir görünüm verdi ve sahasında 3-1 kazandı. Onun için rakibin konumu aldatıcı olmamalı. Bu maçı Trabzonspor’un kazanması başlangıç açısından iyi bir moral olacaktır.

CENGİZ AKÇAY: Öncelikli yeni bir heyecana başlıyoruz. Uzun soluklu bir yarış lig maratonu. Hiç beklenmedik olaylar ve sürprizlerle karşılaşıyor kulüpler. Bu nedenle takım istikrarı büyük önem taşıyor. Eğer kulüp performansı da buna eşlik ediyorsa o zaman başarı geliyor. Aksi takdirde iniş çıkışlar yaşanıyor. Lig öncesi Trabzonspor’a baktığımızda yine iyi bir hava yakalandı. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar takıma, taraftara umut ve moral verdi. Ancak Trabzonspor’da her şey yolunda denemez tabi. Özelikle forvette sorunlar var. Bana göre Trabzonspor gol bulmada sıkıntı yaşayacaktır. Ancak teknik kadro da bunları görmüştür ve önlemini alacaktır. Sivaspor maçını kazanmak her açıdan büyük moral olacaktır. Tüm camiaya yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum.

Toplam Okunma Sayısı : 1987

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com